Annette Linder, Marie Lönnqvist, Gunilla Gustavsson, Patrik Hansson, Janette Sjöholm Andersson, Ulrika Hallin, Ulrika "Lutta" Johansson, Kristina Johansson, Cecilia Jern Wallin och Maria Wirén har över 290 års Maxi-erfarenhet tillsammans.
Annette Linder minns känslan av hur det var den där dagen när de började arbeta tillsammans för snart 30 år sedan och hur hon såg fram mot det.
– Den 24 augusti 1992 började jag att arbeta och jag kommer ihåg att jag tyckte det skulle bli jättekul att få så många arbetskamrater för det hade inte jag haft innan, säger hon.
När man jobbar i en butik under tre decennier får man vara med om hel del och arbetskamraterna sitter på flera anekdoter. Ju mer de pratar med varandra under intervjun desto mer minns de tillbaka och skratten avlöser varandra.
– Jag kommer ihåg en kvinna som kom in och klagade på att schnitzeln var så seg. Enligt henne var det den segaste schnitzeln någonsin. Det var Pelle Törnqvist (Sedermera Ica-handlare i Borensberg. reds anm) som tog emot kunden. Vi tittade på schnitzeln och i förpackningarna ligger det ju som en binda för att suga upp köttsaften. Hon hade ju panerat och stekt schnitzeln tillsammans med den där bindan, säger Marie Lönnqvist.
En annan historia handlar om en misslyckad tomtetjuv.
– Vi hade en tjuv som låg och tryckte ute på lagret för många år sedan, det måste ha varit över 20 år sedan. Den här mannen hade legat och gömt sig på lagret en hel dag för att sedan smyga ut och börja packa ner varor i en väska som han hade med sig. Men självklart gick rörelselarmet och polisen kom. Grejen var det att det troligtvis hade blivit kallt på lagret och där hade vi massa julsaker. Så när polisen kom hade han på sig en hel tomtedräkt, säger Janette Sjöholm Andersson.
Ibland har personalen undrat om det inte är så att de har varit med i något spamprogram likt Dolda kameran eller dylikt.
– För 5-6 år sedan kom det in en kund och sa att hennes ägg hade pipit när hon kokade det. Man började titta efter någon kamera men man kan ju inte säga något till kunden heller. Men det roliga var att senare så läste vi om det i Aftonbladet, säger Cecilia Jern Wallin och hennes syster Kristina Johansson tillägger:
– Det kan uppstå någon luftficka i ägget när det kokar. Men vi pickade sönder det och det var helt normalt, säger hon.
"Du vet det är hon med håret på Ica Maxi", den beskrivningen av sig själv har Anette Linder hört flera gånger, berättar hon. I och med yrket och att gänget har jobbat så länge i butiken har de blivit ofrivilliga lokala kändisar.
Men det ofrivilliga kändiskapet kommer dock med ett pris. Det är sällan som de får vara helt privata. Kristina Johansson berättar om ett besök hos optikern som slutade med att hon plötsligt blev glasögonstylist.
– Man vill inte vara Maxi jämt, det finns ändå en gräns. Jag var hos optikern privat och så kom det in en kund, som brukar handla på Maxi, och vi pratade lite. Men det var ganska mycket folk hos optikern så hon fick vänta. Då tog hon tillfället i akt och bad mig hjälpa henne att prova ut bågar. Jag sa ju inte nej heller och då kände jag att nu orkar jag inte med mig själv längre. Jag tyckte att det var jobbigt för jag fick inte ägna mig åt mitt, säger Kristina Johansson.
Under de här knappa 30 åren har det skett en hel del förändringar bland annat i kundernas beteenden. I dag är de mer matmedvetna och nyfiknare på nya varor än de var förr. En av anledningarna till det stavas Mat-Tina, enligt de här arbetskamraterna. Hennes genomslagskraft var enorm. Patrik Hansson berättar att han minns när hon hade använt ramslök för första gången i tv och dagen efter skulle alla ha ramslök, trots att det fram tills dess ansetts vara ogräs i princip. Anette Linder fyller i och berättar att man hade kontakt med Ica centralt som i sin tur hade kontakt med SVT för att få information om vad Mat-Tina skulle laga i programmen innan de sänts.
– Det låg till och med på orderförslaget vilka saker som skulle vara med i tv-programmet så att vi hade koll på det och hade det hemma ordentligt. För efter att någonting varit med i programmet tog det slut på en gång, säger Annette Linder.
Blev Mat-Tina starten på kundernas matintresse?
– Ja det kan man säga, alla de här matprogrammen har påverkat att vi är så matintresserade, säger hon.
Det är mycket skratt och glada miner i konferensrummet när arbetskamraterna vandrar längs minnenas allé. Men allt under dessa 30 år har inte varit lika roligt. En av sakerna som sticker ut numera är fredagkvällarna och då är det inte att man behöver jobba.
– Fredagkvällarna är inte så roliga. Då blir det som en fritidsgård här inne och det är inte så kul, säger Ulrika Hallin och får medhåll av sina kollegor.
I dag har Maxi öppet till klockan 23. Och när vi frågar hur det känns när kvällens sista kund kommer inrusandes 22.59 får vi lite olika svar men med samma andemening. Ulrika Hallin visar med en gest att det bara är att fejka ett leende och Gunilla Gustavsson berättar att man ibland kan ropa ut i högtalarsystemet om någon tar lite lång tid på sig. Men i slutändan är alla i gänget överens om att kunden har rätt att komma in klockan 22.59 för att handla då butiken har valt att ha de öppettiderna.
– Det är ju en kund, säger Annette Linder.
– Det är vi som har satt de öppettiderna och då är det så, säger Cecilia Jern Wallin.
Och Marie Lönnqvist resonerar lite kring att man också har skapat ett behov för kunderna.
– Förr så behövde man ju planera på ett annat sätt det behöver man inte i dag. Då stängde butikerna 12 på lördagar och klockan 18 på kvällarna, säger hon.
Dessa tio har blivit trogna Maxibutiken i snart 30 år och anledningarna till det är flera bland annat kamratskapet och närheten till både den före detta handlaren Willy Jernberg och den nya Patrik Borg.
– Det är framförallt sammanhållningen som gjort att man blivit kvar, vi har haft väldigt roligt tillsammans, säger Gunilla Gustavsson.
– Vi har också haft bra förmåner och det har varit en öppen dörr till Willy och jag upplever att det är likadant med Patrik, säger Annette Linder och får medhåll av de andra.