Mohamad bor i Motala tillsammans med fru och tre barn. Han kommer ursprungligen från Libanon men har bott i Sverige sedan 2004.
Som chaufför och allt i allo har han blivit ansiktet utåt för flera pizzerior i Motala under helgerna. För på vardagarna har han jobbat inom industrin. Nu har han tagit tjänstledigt från jobbet som svetsare och arbetsledare i Mjölby, för att se om det egna företaget kan bära.
– Jag har alltid dubbeljobbat, jag gillar det. Ska man ha ett bra hus, fin bil och kunna resa varje år så krävs det. Men jag arbetar smart, säger han och förklarar att det alltid finns tid över till familjen och aktiviteter med barnen.
– Tanken att öppna en pizzeria har funnits där länge. Men det går inte att jobba med vem som helst. Man måste fungera ihop och kunna lita på varandra, säger Mohamad.
Han berättar att han blev uppringd av den förra ägaren av Pizzeria Maestro, som ligger vid gamla busscentralen i Motala. Mannen drev verksamheten ensam. Med långa arbetsdagar och boende i Linköping ville han lämna verksamheten.
Efter att Mohamads kusin och vän Mohamad Fawaz tillfrågats om han ville byta jobb, tog han steget och lämnade sin tidigare arbetsplats där han även varit delägare. Som anställd kommer han fortsätta baka pizzor medan Morad inte släpper sina utkörningar.
– Jag är överallt, jag är Joker, skrattar han. Jag är en social människa och gillar att prata med alla.
Samtidigt har han under det senaste året noterat hur prishöjningar påverkar kunderna. Att inte alla har råd att beställa mat och hur också många ifrågasätter priser på både mat och utkörning.
Därför försöker han ta hänsyn till det nu i början, även om det inte är särskilt vinstdrivande.
Mohamad Morad tror också att det finns utrymme för ännu en pizzeria i Motala.
– Alla jobbar på sitt sätt. Varför skulle det inte fungera? Det är konkurrens, men jag har gjort det här i 20 år.
Att starta eget har inneburit mycket praktiska göromål, administrativa åtaganden och investeringar på plats. Enligt Mohamad är det även svårt att hitta lokaler i Motala som har bra ventilation, som krävs för att baka pizzor. Han är nöjd med platsen han nu verkar på.
Bland de stora investeringar han gjort ingår ett larmsystem. Säkerheten, säger han, är nummer ett.
– Jag vet vad som krävs och jag vill ha allting rätt - ingen huvudvärk.