"Psykisk ohälsa syns inte" står det på flera t-shirtar som bärs inne på Motala biblioteket. Det är Motala fontänhus vill belysa att just den psykiska ohälsan varken syns på människor eller tillräckligt mycket i samhället.
– Det pratas alldeles för lite om psykisk ohälsa. Det kan drabba dig, din partner eller din bror, vem som helst. Vi måste få bort tabun kring det. Enligt statistiken drabbas var fjärde person av psykisk ohälsa, men nästan alla drabbas som anhöriga, så det rör oss alla, säger Magnus Wallman, verksamhetschef på Motala fontänhus.
Arrangemanget kommer under tisdagen och onsdagen belysa det stöd och hjälp som finns att få i kommunen.
– Vi har bjudit in bland annat Region Östergötland, Motala kommun, Nationell samverkan för psykisk hälsa, Suicidprevention och efterlevandes stöd och Ungdomshälsan, säger Magnus.
I år riktar man in sig lite extra på ungdomar och anhöriga.
– Det är alltid svårt att nå ungdomar. Om man mår dåligt blir man ofta isolerad hemma, vi hoppas på att kunna nå fler genom att vara här, säger Magnus.
Förutom den information som finns att hämta montrarna så kommer flera föreläsningar hållas.
– Vi inleder med Ing-Marie Wieselgren från SKL som kommer berätta om sitt arbete som läkare och specialist inom psykiatrin, sedan kommer även Robin Österberg berätta om sin egen erfarenhet av att leva med psykiskt ohälsa. Under tisdagen kommer Mårten Granlund och Simon Billemar från "Under Kevlaret" att prata om matchokultur och psykiskt ohälsa, säger Magnus.