En normal natt brukar de vara sex bagare som arbetar, men natten till tisdag utökas bemanningen till 15 personer för att hinna med alla semmelbeställningar.
På löpande band spritsas och paketeras det sedan för fullt.
– Det här är vår största dag på hela året, och i år har vi ungefär 1 000 fler beställningar än tidigare, säger Mikael Landestorp och berättar att fettisdagen dessutom är en populär arbetsdag hos hans anställda.
– Den är lite festlig. Då köper vi alltid pizza.
Inga semlor alltså?
– Haha, nej, det har vi fått nog av.
Att hitta nya varianter och smaksättningar på semlor har de senaste åren blivit alltmer populärt – en trend som även Lilla Hembageriet har hakat på.
– Förra året gjorde vi semmelwraps, men det hoppar vi över nu. Det finns ingen efterfrågan längre. Istället bakar vi årets nyhet; prinsessemlan, säger Mikael Landestorp.
Men oavsett vilken sort man väljer är bullens konsistens det som avgör en lyckad semla eller inte, menar han.
– Den får inte vara torr. Dessutom ska det vara lagom med mandelmassa, och gärna egentillverkad sådan.
Målet är att ha de 16 000 semlorna klara till klockan 03.30, då första leveransen rullar iväg.