Därför stängs hamnparkeringen av

Årets cykelfest i Motala är på ingång till kommunen. Under fredagen inleddes arbetet med att stänga av delar av hamnparkeringen för motorburna besökare.

Nu stängs stora delar av hamnparkeringen av för motorburna besökare.

Nu stängs stora delar av hamnparkeringen av för motorburna besökare.

Foto: Pelle Johansson

Motala2016-05-27 10:55

Till årets Vätternrunda har en ny sportleverantör dykt upp på scenen.

– Det är Stadium som går in och de har ett större tält än den tidigare sponsorn och detta tar lite längre tid att bygga upp. Vi behöver därför ytterligare en vecka på oss, förklarar Patrick Gustavsson som är projektledare för den stora cykelmässan på hamnparkeringen.

Tältet mäter 40 gånger 45 meter och butiksytan på 1 800 kvadratmeter kommer att byggas upp som ett traditionellt sportvaruhus, uppger Gustavsson.

– Stadium kommer att finnas på halva parkeringen, närmast Platenhuset, och den stängs av från och med nu. På den andra halvan kommer övriga sponsorer att hålla till och den delen kommer vi att hålla öppen för biltrafik ytterligare en vecka. Vi behöver dock helgen på oss för att förbereda all byggnation, fortsätter Patrick Gustavsson.

Cykelveckan inleds fredagen den 10 juni med Minivättern och MTB-Vättern. Därefter följer Tjejvättern, Halvvättern, Vättern-GP och Vätternrundan som avslutar cykelfesten den 17 och 18 juni.

– Torsdagen den 23 juni ska hamnparkeringen var ren och fin igen, lagom till midsommarhelgen, säger Patrick Gustavsson.

Patrick Gustavsson är projektledare för den stora cykelmässan på hamnparkeringen.
Patrick Gustavsson är projektledare för den stora cykelmässan på hamnparkeringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om