Lång önskelista från övriga landsbygden

Ris och ros. Från landsbygdshåll är man nöjd med delar av Alliansens förslag, men önskemålen är många och varierande.

Förbättrad skolskjuts och kollektivtrafik är frågor som man önskar att kommunen ville driva hårdare mot Östgötatrafiken.

Förbättrad skolskjuts och kollektivtrafik är frågor som man önskar att kommunen ville driva hårdare mot Östgötatrafiken.

Foto: David Einar, Östgötatrafiken

Motala2020-09-08 07:00

Nyligen hade Alliansen ett möte i Borensberg där man för ortsborna presenterade kommande satsningar. Det handlade bland annat om en småbåtshamn, en översyn av skolorna och fler parkeringsplatser. För övriga landsbygden finns också planer, bland annat på tågstopp i Godegård och på bredband. Dessa är dock inte kronsatta i budgeten i samma utsträckning.

Från landsbygdens håll hörs nu olika reaktioner på Alliansens landsbygdspolitik. Christina Sundeck, flitig landsbygdsdebattör från Fornåsatrakten, välkomnar satsningarna i Borensberg.

– För vår del som bor nära Borensberg låter det jättebra, som det här med att man ska ha kvar räddningsstationen, säger hon.

Både hon och Maria Sundén Joge, ordförande för byalaget i Tjällmo, välkomnar att Allianspolitikerna kommer till fler orter. För det finns önskelistor även hos dem. Skolskjuts för gymnasieungdomar, fiber och bostäder är några exempel.

– Först och främst önskar vi en bättre dialog, att de skulle prata med oss. Men det är andra saker också, som att vi vill ha ett äldreboende och att hela förskolan kan få flytta in i lokaler på Granliden, säger Maria Sundén Joge.

Även Godegårdsbon Emelie Gemzell har önskemål till kommunens styre. Hon vill dock framför allt se ett ändrat tankesätt.

– Man talar om Motala som Östergötlands sjöstad, men det funkar inte i alla lägen. Motala är i första hand en landsbygdskommun. Benämningen sjöstad är inte ett samlingsnamn för hela Motala, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!