I vanlig ordning är det Anne Lundgren som är programledare. Här är hon "in action" framför Lokverkstan, mitt i smeten. Dagen innan, under måndagen, klättrade hon i radiomasten i Motala.
Ett tv- team med antikexperterna Rickard Thunér och Fredrik Knutsson i spetsen gick runt och kollade läget i kön fram till Lokverkstan där värdering av föremål pågick både inomhus och utomhus.
Annika (till höger) är med på inspelning inne i Lokverkstan, här tillsammans med antikexterten Eva Seeman (till vänster). "Det gick bra", berättade Annika efteråt. "Det är lite nervöst och det är massa kändisar här men de är så professionella så det var inga problem", sade hon.
Producent Pernilla Månsson Colt hade en hörna till vänster inne i Lokverkstan. Vid kvart i 11 på tisdagsförmiddagen tyckte hon att jobbet med inspelningarna gick bra.
"Än så länge har det inte ballat ur", sade hon.
Sofia, Frank och Ulrika från Linköping hade bland annat med sig en tavla. Ulrika tyckte att det var spännande att vara på plats.
"Det vore kul att höra om den är värd någonting", sade Sofia om tavlan.
"Min far köpte den 1958 för 1 210 kronor", berättade Frank.
"Vi blev som getingar på hallonsaft en sommardag", sade experten Magnus Bexhed när han fick syn på en stol från Tingshuset i Målilla från 1700- talets slut. Linus heter den historieintresserade killen som tagit med sig möbeln.
Kristoffer från Motala hade med sig en gammal barnstol som både hans pappa och han själv suttit på. Kristoffer berättade att han var nyfiken på stolens historia, men sälja den tänker han aldrig göra.
"Absolut inte. Har pappa och jag suttit på den så kan mina barn också göra det".
Isabelle från Motala hade med sig sin mammas tavla då mamman själv inte kunde komma till inspelningsdagen av Antikrundan.
"Hon vann den i ett konstlotteri på jobbet runt 1995. Jag tycker väldigt mycket om tavlan och vill veta mer om den, sade Isabelle.
Lise-Lotte från Motala visade upp en gammal vedspis, daterad före första världskriget.
"Min mamma med familj hade den tidigare och den går att laga mat på. När jag var fyra år kokade vi krusbärskräm. Sedan har jag själv använt den med mina barnbarn och lagat plättar", berättade hon.
Erik Ingare blev väldigt nyfiken på en trägubbe som ett par från Linköping tagit med sig. Han bar snabbt in föremålet i Lokverkstan där det senare värderades.
"Det finns något visst i den", sade Ingare.
Paret som äger "gubben" berättade att de köpt träskulpturen på loppis efter att den hamnat där från ett dödsbo.
Antikrundan besökte Motala under tisdagen. Det var många besökare som under flera timmar väntade på att få sina föremål värderade på plats. En del publik kom också bara för att titta på.
En av experterna, Joakim Bengtsson, tyckte att det gick bra - alldeles ypperligt. "Trevliga människor, trevliga saker", sade han. På en tisdag!
Thomas från Borensberg hade med sig en taklampa och en tavla.
"Det känns lite småroligt, lite spännande. Det är roligt att får reda på om det är något av värde av det man har med sig".
Inger och Urban från Kolmården hade med sig porslinsfigurer, silverföremål och litografier. Där och då, tidig förmiddag i kön, trodde de inte att de haft med sig några guldkorn. De tyckte att det skulle bli kul att få höra mer om sakerna. De tyckte att det var fint att vara på plats. "Vi är glada att det inte regnar", sade Inger.
Experterna tar en koll på sakerna i kön. Kommer vi kanske att få se dessa ljusstakar i tv sen?
Antikrundan hade byggt upp sin studio inne i Lokverkstan.
Inne i Lokverkstan hade man byggt upp den klassiska tv-studion och vissa föremål lyftes fram extra.
Knut Knutsson framför kameran.
Det var lång kö på vägen mot Lokverkstan redan vid 9.30-tiden.
Det var lång kö på vägen mot Lokverkstan redan vid 9.30-tiden.
Thomas Hammer från Nyckelby Ryttaförening var en av de som hjälte till under Antikrundan. "Det är spännande, vi har sett det på tv så det är roligt att se det på riktigt också", sade han.
Antikrundan tillbaka i Motala efter 30 år.
Gudrun och Gunilla från Åtvidaberg. Gudrun hade med sig ett brev från Astrid Lindgren. Gunilla tog med sig klockor och porslinsfigurer.
Antikrundan i Lokverkstan i Motala.
Antikrundan i Lokverkstan i Motala.
Antikrundan i Motala.