"Vi har gubbar som har kompetens"

I konkurrens med två Stockholmsföretag tog Motala Båtvarv hem förstaplatsen.

Hampus William, Daniel Krusheim, Daniel Bentsen, Magnus Nystedt, Marko Tuominen är "gubbarna som har kompetens" som jobbar på Motala båtvarvs verkstad.

Hampus William, Daniel Krusheim, Daniel Bentsen, Magnus Nystedt, Marko Tuominen är "gubbarna som har kompetens" som jobbar på Motala båtvarvs verkstad.

Foto: Privat

Motala2023-12-05 11:59

– Det är väl häftigt att lilla Motala kan vara i toppen, säger en mycket glad Sven William, vice vd, Motala Båtvarv.

Familjeföretaget som funnits i över 100 år har i dagarna utsetts till årets marinverkstad av försäkringsbolaget Svedea.

– Det klart att vi vart väldigt nöjda. Det är ett pris som framför allt är för vår verkstad och grabbarna som jobbar med båtarna, och reparerar. Vi ser det som ett kvalitetspris på arbetena vi gör och på hur nöjda kunderna är och vilket jobb som verkstan har gjort.

Bland årets topp tre av verkstäder fanns två Stockholmsföretag samt Motala Båtvarv. Och det blev just Motalaföretaget som tog hem segern. Och Sven William tycker att det är lite extra roligt att de fick förstaplatsen.

– Det är ofta lite större verkstäder, i det stora städerna, med fler medarbetare. Men vi har en verkstad som kan klara alla typer av jobb - trä, plast, glas, motorjobb. Vi har gubbar som har kompetens att göra alla typer av arbeten, säger han med en stolthet i rösten och menar att det är smidigt både för båtägare och försäkringsbolag.

Hur ska ni fira?
– Det är helt nytt för oss, så vi har inte riktigt bestämt hur vi ska fira. Men något blir det iallafall.

Motiveringen

"Årets vinnare utmärker sig genom att under många års tid alltid gjort ett starkt arbete för Svedea utan krusiduller. De är drivna problemlösare vilket ger att hela kedjan från första kontakt, kalkyler, arbete och slutresultat håller mycket hög klass även i komplicerade ärenden."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!