– Ni är mer än värda en tårtbit, säger Irene till de arbetare som samlat sig för frukost i baracken vid Drottningplan.
De vet inte om att de idag ska få en tårta. Men när tidningen är där för att överräcka bakverket blir de glatt överraskade, eftersom folk oftast riktar kritik mot deras arbete.
– Man ser ju rykten på Facebook och i tidningen, säger Tobias Warnberg som skär upp första tårtbiten.
Även om det inte sker ofta, så händer det ibland att folk säger otrevligheter till dem ansikte mot ansikte.
– En skrek rakt ut att jag var dum i huvudet. Att jag hade förstört hans arbetsväg, säger stensättaren Niklas Arvidsson.
Arbetet vid Drottningplan har hållit på under lång tid och gjort att man ibland fått stänga av vissa vägar. Detta kan naturligtvis göra att folk blir extra lättretade. Men man kanske inte har förståelse för hur mycket arbete som faktiskt ligger bakom och att det måste ta tid.
– De vet inte hur mycket det är att göra. Det är mycket förarbete för att få ner plattorna, säger stensättaren Chistoffer Johansson.
Men mitt bland allt skäll finns det även de som visar uppskattning. kristoffer berättar om en man som hade märkt hur mycket som hade hänt på ett år, fastän många enligt jobbarna klagar på att det inte händer någonting vid Drottningplan.
– Han hade inte varit i stan på länge, säger Christoffer.
Irene tycker att de förtjänar uppskattning för att de jobbar så hårt. Just för att de lägger ner sådan energi gör att kritiken mot dem blir orättvis.
– Jag har hela tiden tyckt att ni har en sådan utsatt arbetsplats. Ni är där ute och sliter, säger hon till jobbarna.
Att stå ute och jobba med kroppen kan tyckas vara någonting bra. Men det är slitigt. Om solen ligger på en het sommardag, så kan de inte flytta in i skuggan. De måste kanske stå hela dagen och jobba i solen. Det finns heller inget väder som gör att man får avstå från jobbet. Är det regn så måste man ut och jobba, helt enkelt för att det måste göras. Arbetet kan också slita mycket på kroppen.
– Det sliter både på knä och rygg, säger Niklas.
Men trots slitet får man ofta klart allt i tid.
– Vi klarar tidsramarna med råge, menar Tobias.