Nu ska Motala bli snyggare

Motalas singlar ska bli mer attraktiva, åtminstone om näringslivet får bestämma.

18 april 2015 14:35

Motala toppar listan över landets minst attraktiva invånare, enligt en undersökning från nätdejtingsajten eDarling som publicerades förra veckan. Undersökningen baseras på svar där användarna fick ranka hur attraktiva de uppfattade sig själva. Stockholmarna hamnade i topp och Motalaborna på en bottenplacering.

Men det ska det bli ändring på. Nu drar näringslivet, tillsammans med Centrumföreningen och Tillväxt Motala, igång en stor kampanj för att få fler attraktiva Motalabor.

Under våren kommer därför kommunens singlar att få rabatt på skönhetsbehandlingar och erbjudas förmånliga priser på friskvård, träning och kläder. Dessutom kan de som vill boka en personlig styling, där en expert kommer med goda råd och nya idéer.

– Det är lätt att det går på gammal vana. Men här har de chansen att prova någonting nytt och få hjälp att hitta det som kanske bli pricken över i:et, säger centrumutvecklaren Lotta Eliasson som kommer att vägleda singlarna till passande butiker efter ålder och preferenser.

Håller du med Motalaborna om att de är Sveriges mest oattraktiva singlar?

– Nej det gör jag så klart inte. Och det tror jag egentligen inte att de tycker själva heller, utan jag tror att det handlar om att vi Motalabor är väldigt ödmjuka. Vi måste kaxa till oss lite och vi hoppas att den här satsningen får Motalaborna att både hotta till sig men också bli mer självsäkra, säger Lotta Eliasson.

Totalt är 18 Motalaföretag med och bidrar till att göra stadens singlar mer attraktiva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!