Klart: Pride till Motala

Nu är det klart. I helgen anordnas Motalas första Pridefestival. "Det känns jättebra fast lite nervöst", säger arrangörerna.

13 juli 2015 22:04

På lördag anordnar kompisarna Rebecka Johansson och Hannah Potter Hallberg Motalas första Pridefestival och just nu har de två vännerna fullt upp med de sista förberedelserna.

– Det är lite stressigt. Men det är roligt och vi har det mesta under kontroll, säger Hannah Potter Hallberg.

Pridefestivalen anordnas i Stadsparken med start klockan två på lördag.

– Det känns väldigt passande och paraden kommer både att börja och sluta där, säger Rebecka Johansson.

Paraden kommer att gå från Stadsparken upp till Stora torget, bort till Gamla stan, ner till Vätterpromenaden upp till Stora torget och sedan ner till Stadsparken igen, där den avslutas.

– Det blir totalt två varv runt torget och vem som helst får delta, barn som vuxna, säger Hannah.

Efter paraden blir det scenframträdanden, tal och festligheter i Stadsparken, där flera lokala band kommer att äntra scenen.

– Det blir Ensamma lilla hjärta, Robin Nord, Robert Winberg och Mats Lidberg. Flera av artisterna har själva hört av sig till oss och bett om att få delta i festivalen, vilket såklart känns extra roligt, säger Hannah.

Rebecka Johansson och Hannah Potter Hallberg har använt sig av sociala medier för att marknadsföra och bjuda in människor till festivalen och på arrangemangets Facebooksida har i dagsläget 2 600 människor sagt att de kommer att delta i festivalen.

– Vi hoppas såklart att det kommer mycket folk och att det här ska bli ett årligt arrangemang i Motala, säger Hannah.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!