Tidningsbuds bil besköts i natt

Natten till tisdagen besköts ett tidningsbuds bil i Mjölby med någon form av luftvapen. Bilen besköts på riksväg 32 strax söder om Potatisrondellen.

23 augusti 2016 20:00

– Enligt polisen, som tittat på bilen, är det definitivt ett skott som träffat rutan, säger Solveig Nyström, bilansvarig i Mjölby för NTM distribution.

En polisanmälan är rubricerad som grovt vållande till kroppsskada.

Budet som körde den högerstyrda tidningsbilen var färdig med nattens runda. Fordonet skulle till uppställningsplatsen när det small till i den lilla rutan på förarsidan mellan framrutan och sidorutan. Klockan var cirka 04.10 och det mycket erfarna budet trodde först att det var ett stenskott eller att någon spänning i rutan utlöste smällen.

Det som talade emot teorin om stenskott var att det fanns inga andra fordon på körbanan.

Tidningsbudet skadades inte men glasbitar spreds över hela instrumentbrädan. Tidningsbudet kunde dock köra vidare den korta sträckan till bilens uppställningsplats.

En förman kom och tittade på bilen och gjorde bedömningen att det var ett kulhål, 5–7 millimeter stort, i den lilla rutan. Samma bedömning gjordes senare av Solveig Nyström och på förmiddagen polisanmälde hon händelsen.

På eftermiddagen tittade en utredare hos polisen på bilen och var enligt Solveig Nyström tvärsäker på att det inte rörde sig om något stenskott utan ett kulhål från ett finkalibrigt vapen, luftpistol, luftgevär eller något liknande.

Solveig Nyström har ingen vetskap om att något tidningsbuds blivit beskjuten i Mjölbyområdet någon gång tidigare. Vid platsen finns det ingen bebyggelse, däremot ett elbelyst motionsspår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl-Johan Norén