Polisen har gjort husrannsakan i Mantorp

Under onsdagen genomförde polisen en husrannsakan i en bostad i Mantorp. Polisen vill inte uppge om insatsen har med utredningen om dubbelmordet att göra.

28 juni 2017 16:21

Under onsdagen anhölls två personer som skäligen misstänkta för dubbelmordet utanför Mantorp. De två personerna är endast skäligen misstänkta – den lägre misstankegraden – för dådet och varken polis eller åklagare har velat kommentera varför personerna har frihetsberövats. En av de misstänkta har genom sin advokat förnekat att han skulle ha med dådet att göra.

Under eftermiddagen började polisens tekniker undersöka en bostad i Mantorp.

– De har varit här ett tag nu. De går fram och tillbaka med påsar mellan en bostad och sin teknikerbuss. De vill inte säga vad de gör, säger ett ögonvittne som redaktionen har pratat med.

Polisens presstalesman Thomas Agnevik säger att han inte kan kommentera ärendet.

– Jag kan inte gå in på vad vi gör i Mantorp.

I samband med att en person frihetsberövas för ett grovt brott – som till exempel mord – gör polisen närmast regelmässigt husrannsakningar i syfte att leta efter bevis. Det kan till exempel handla om att leta efter brottsverktyg eller blodspår. Vanligen tar polisen datorer i beslag för vidare undersökning. Huruvida onsdagens husrannsakan i Mantorp har med dubbelmordet att göra är dock oklart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist