Mjölbys förskolebarn samlades i kör

Under måndagen samlades alla Mjölbys förskolebarn i Lagmanshallen för en gemensam konsert. "Alla ska få ta del av musik".

20 maj 2019 21:30

Klockan ska snart slå 17.15 och Mjölbys sexåringar står redo att ta ton. Det har blivit dags för årets sexårsyra.

– Det här är en avslutning på musiklekåret som Kulturskolan anordnar, säger Ulrika Hagman som arrangerar sexårsyran tillsammans med Lina Carlsson och Erikas Pikiotas.

Årets tema är "Färden genom världen" och barnen är klädda temaenligt. Storbritannien, Ukraina, Turkiet och Japan är representerade när barnen håller den första av dagens två konserter.

– Vi brukade ha en konsert för alla förskoleelever, men nu är det två. Alla föräldrar hade inte fått plats annars, berättar Lina Carlsson.

Runt 200 barn från olika förskolor är på plats i Lagmanshallen för att sjunga och dansa. Bland dem är Isabella Stedt, Lisen Niskala och Agnes Hellman från Egebyskolan. Efter konserten är de nöjda med sin prestation.

– Det gick väldigt bra faktiskt, säger Isabella Stedt.

Alla tre bär rött, blått och vitt då de är utklädda till Storbritannien, ett land de röstade fram innan konserten.

– Det känns bra, jag gillar färgerna, säger Lisen Niskala.

I ett år har förskoleleverna övat inför konserten en gång i veckan, då har Kulturskolan kommit ut till klasserna för "Musiklek".

– Alla ska få ta del av musik, musik är livet, säger Ulrika Hagman.

Ett mål med musikleken är att barnen som fattar tycke för musik och sång ska veta hur de kan fortsätta, genom Kulturskolans verksamhet.

– Det här är viktigt för vår rekrytering, att vi får visa Kulturskolan, säger Lina Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Berg Eidebo

Ämnen du kan följa