– Nu var det visst 13 till!
Malin Jansson, eller "hopemalin" som hon kallar sig på sitt instagramkonto, noterar att ytterligare några personer börjat följa henne sen vi kom in genom dörren. Senaste två månaderna har kontot fått bra fart och ökat med 4 000. På några år är det 24 000 som följer hennes matlagning på nära håll via den populära appen.
– Min familj sa före jul: "Herregud, Malin, det är liksom 20 000..." och jag bara "Nä, det är det inte.." Det är liksom svårt att ta in. För mig är det ju bara jag som står i mitt kök och grejar lite.
Intresset för matlagning tog skruv efter att båda hennes systrar flyttat hemifrån och Malin blev själv hemma av syskonskaran.
– Då sa jag till mamma: "Nu ska jag lära mig att laga mat!". Jag vet inte om det var för att bearbeta något, åtminstone har jag funderat på den kopplingen efteråt.
Sen 2015 har kontot helt handlat om mat. Så gott som dagligen delar Malin med sig av det hon tillagar hemma i sin etta i Linköping. Och medan många andra i samma ålder åker hem till sina föräldrar för att bli servade med mat på helgerna, är det hon som kommer hem för att bjuda på middag.
– För mig är matlagning avkoppling. En del stickar, någon kanske pular i garaget, men jag lagar mat. Jag rensar tankarna när jag är i köket och så gillar jag att det blir något som man kan få njuta av.
Det blir en hel del mat i ugn, för såsig mat är ett framgångsrecept, menar Malin. Och lågkolhydratkost för att det passar hennes egen mage bäst. Kyckling med kokosmjölk och ingefärachutney hör till en av favoriterna.
– Mitt största "moment" var när kocken Per Morberg var inne och gillade en kycklingrätt jag hade gjort. Det var bara "Wow!"
Förutom från Per Morberg, hämtar Malin Jansson inspiration från matlagningsprogram på tv, tidningar och veckans reklamblad i brevlådan.
– Jag är ingen som går i klädbutiker, skrattar hon. Jag går i matbutiker istället. När jag släpps lös i en butik kan jag gå hur länge som helst, ibland flera timmar. Personalen i fiskdisken har blivit mina kompisar liksom. Sen älskar jag att ta vara på "kort datum" – det är ju win-win. Bra för miljön och bra för plånkan. Alla borde tänka mer på det, tycker jag.
Någon djupare utbildning inom matlagning har hon inte, bortsett från en valbar kurs på Anders Ljungstedts gymnasium en gång i tiden. Kunskap och känsla har hon istället fått genom att prova sig fram.
– Man måste lära sig att våga. Vad händer om jag blandar det här och det här? Jag kan läsa ett recept eller bli bjuden på mat och sen tänka "Det kanske hade varit ännu godare om man gjort så här istället ..." och så testar jag det. Jag går också igång på bilder och så föreställer jag mig smakerna när jag läser ett recept.
Under åren som Malin levt med sitt instagramkonto har hon utvecklat både strategier och goda kontakter. När hon för ett år sen fyllde 30, bjöd hon in tio av sina följare på middag och dukade upp långbord i enrummaren. Följare hon aldrig tidigare träffat i verkligheten, men som genom kontot blivit hennes vänner.
– Jag tror att de som följer mig gillar att jag är personlig och tar mig tid att svara, säger hon och fortsätter:
– När jag var nära att ge upp min sjuksköterskeutbildning, skrev jag det i ett inlägg och fick hundratals peppande kommenterar om att jag skulle kämpa. Då tänkte jag "Nu jävlar!". Sen dess har det varit mitt lilla gäng, liksom.