Köpcentret ska få helt nytt koncept

Nu tas nya tag på köpcentret Depot Mantorp. "Östergötlands motsvarighet till Mall of Scandinavia" säger den norska exploatören. Fast än är köpcentret sig ganska likt.

17 maj 2018 18:30

Visioner och storstilade planer har inte saknats de senaste åren. Före detta Mobilia bytte namn till Depot Mantorp för fyra år sedan, samtidigt som köpcentret fyllde 40 och en storsatsning presenterades, men så mycket mer har inte hänt.

– Nu blir det något helt annat, säger Tor-Erik Lund, vd hos den norska exploatören. Vi har en ny centrumledare och skapar en ny form av handelsupplevelse.

Det handlar inte längre bara om att locka kunder med ett bra butiksutbud.

– Regionens mest intressanta mötesplats, säger Tor-Erik Lund, när handeln kombineras med en upplevelseanläggning.

För ett drygt år sedan nämndes Dollarstore som ett dragplåster för handeln. Sedan dess har den butiken aviserat att den flyttar till Mjölby.

– Vi hoppas få ännu bättre dragplåster, förklarar Tor-Erik Lund, och dessutom har vi redan det bästa! Citygross växer fortfarande, trots att butiken har fått konkurrens av ett Citygross i Linköping.

Köpcentrumet i Mantorp ägs av Förvaltnings AB Bergmantorp som i sin tur har norska ägare med bolaget Wahl eiendom i spetsen. Tidigare har ägarna presenterat en utvidgning av butiksytorna från dagens 20 000 kvm till 60 000, en fördubbling av antalet p-platser, flera restauranger och ett hotell.

– Detaljplanen är densamma. Vi har möjlighet att bygga 40 000 kvadratmeter till de 20 000 vi har i dag, säger Tor-Erik Lund. Men uttrycket blir ett helt annat med vårt nya driftsbolag. Vi räknar med att presentera vårt nya koncept inom kort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Hasselqvist

Ämnen du kan följa