Katt blev nedsprutad med tändvätska

Under natten till Kristi himmelsfärd utsattes katten Sune för ett brott. "Han är omtumlad och haltar lite på benet", säger husse Daniel Sundberg.

11 maj 2018 20:51

Det var i området Hattorp i Skänninge som det otäcka ägde rum.

– Det som hänt är att vår katt blivit nedsprutad med tändvätska. Vi har försökt få bort tändvätskan och har varit i kontakt med veterinär, säger Sunes husse Daniel Sundberg som är mycket upprörd efter händelsen.

Det dröjde ett par timmar innan de upptäckte att Sune, som för tillfället bor hos Daniel Sundbergs svärföräldrar, var nedsprutad med tändvätska.

– På natten när han släpptes in syntes det inte, eftersom han är svart och det var så mörkt ute. Vi upptäckte det på morgonen, säger Daniel Sundberg.

Då åkte de till veterinären med Sune.

– Han är omtumlad och haltar lite på benet. Jag har ingen aning om varför han haltar, antingen att någon har hållit i honom för att spruta tändvätska - eller att han blivit rädd och gjort ett snedsteg. Kanske har han i ren panik försökt springa därifrån, säger han.

Efter händelsen vill Daniel Sundberg varna andra djurägare för den eller de okända djurplågare som tycks härja i området.

– Man blir så förbannad. Man tycker att folk borde veta bättre än att ge sig på stackars djur som bara vill ge kärlek och sällskap, säger han.

Nu har Daniel Sundberg anmält händelsen som djurplågeri.

– I anmälan står att familjen har försökt att bada katten. Katten luktar fortfarande tändvätska och har ätit dåligt, säger polisens presstalesperson Torbjörn Lindqvist.

Enligt honom har en granne på samma gata fått sin postlåda vandaliserad den berörda natten.

– Om det skulle kunna finnas ett samband, säger han.

Hur stor är sannolikheten att djurplågaren åker dit för brottet?

– Den är låg, säger Torbjörn Lindqvist.

Ingen har erkänt brottet och inget ögonvittne verkar finnas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!