Inga spÄr sÀkrade efter sadeltjuvarna

Polisen har genomfört brottsplatsundersökningar pÄ de gÄrdar som nyligen drabbades av omfattande sadelstölder. Men Àn finns ingen misstÀnkt.

Totalt sju gÄrdar drabbades av sadelstölder i veckan.

Totalt sju gÄrdar drabbades av sadelstölder i veckan.

Foto: Wavebreakmedia/Mostphotos

Mantorp2019-10-11 16:15

– Jag har utredare som sitter och jobbar med detta i denna stund, men Ă€n Ă€r det för tidigt att sĂ€ga sĂ„ mycket om hur det gĂ„r, sĂ€ger förundersökningsledare Mikael FranzĂ©n.

Det Àr totalt sju fall av sadelstölder som intrÀffat i veckan. Natten mellan tisdag och onsdag utsattes fyra gÄrdar utanför Mantorp för stölder och natten mellan onsdag och torsdag intrÀffade ytterligare tre inte alltför lÄngt frÄn de andra, i trakterna kring Gammalkil. Polisen har genomfört brottsplatsundersökningar i samtliga fall, men Mikael Franzén har inte hela bilden klar för sig Àn nÀr det gÀller om teknikerna har lyckats sÀkra nÄgra spÄr.

– Vi hĂ„ller pĂ„ att hĂ„lla förhör med personer i omrĂ„dena och som vanligt fĂ„r man gĂ€rna höra av sig om man sett eller hört nĂ„got misstĂ€nkt vid tidpunkten för brotten.

Finns det nÄgra vittnen?

– Jag kan inte sĂ€ga om de vi förhört Ă€r mĂ„lsĂ€ganden eller vittnen, men vi har i nulĂ€get ingen misstĂ€nkt gĂ€rningsperson. En inte alltför kvalificerad gissning Ă€r ju att den hĂ€r typen av stöldgods förs ut ur landet för att sĂ€ljas. Men vad jag har förstĂ„tt sĂ„ har mĂ„nga sadlar en numrering som Ă€r svĂ„r att avyttra och som gör att de Ă€r svĂ„rsĂ„lda i Sverige, sĂ€ger Mikael FranzĂ©n.

Vi har tidigare berĂ€ttat att en sadel kan vara vĂ€rd mellan 10 000–30 000 kronor. PĂ„ flera av gĂ„rdarna har flertalet sadlar stulits, vilket för en del innebĂ€r förluster pĂ„ hundratusentals kronor.

– De personer som begĂ„r de hĂ€r brotten vet precis vad de Ă€r ute efter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!