Här kan anställda träna – med utsikt

Ett nytt hus – igen – och ett nytt gym för alla anställda. Väderstad är ett företag som växer, och en attraktiv arbetsgivare. Och mer ska det bli.

4 december 2018 21:15

– Vi står i den senaste tillbyggnaden, inte den sista, lovar Jörgen Sjöstrand som är platschef för företaget i Väderstad.

5 000 nya kvadratmeter är just klara, och det betyder att det finns 60 000 kvadratmeter produktionslokaler, lager, kontor – och alltså dessutom ett rejält gym, med utsikt över åkrarna kring Väderstad.

Linnéa Stark är inredaren som har svarat för utformningen av gymmet, och hon berättar att målet var att gymmet skulle få den bästa platsen och den finaste utsikten.

– Det ska vara roligt och lockande att komma hit, förklarar hon. Det ska bryta av mot alla arbetsplatser här och vara inspirerat av naturen.

Annika Franzén är personalchef för hela koncernen och hon understryker vikten av att satsa på medarbetarna.

– Vi vill skapa en attraktiv arbetsplats, både för att kunna behålla personalen och för att rekrytera ny, säger hon. Konkurrensen när det gäller ingenjörer och annan yrkeskunnig personal är stenhård i regionen,.

Det nya gymmet är en del i helheten, som ju också handlar om möjligheten att påverka sin arbetssituation och kompetens och att bidra till utvecklingen av företaget.

Här presenterar sig Väderstad som en vinnare.

– När medarbetare rankar företaget som arbetsgivare så ligger det i topp, säger kommunikationsansvariga Susanne Dalskog.

– Väderstad hamnar på 18:e plats av 240 i den nationella mätningen "Sveriges bästa arbetsgivare", och det sticker ut särskilt när det gäller faktorer som meningsfullt syfte, innovation och stort eget ansvar.

Väderstad

Grundarna Rune och Siw Stark var lantbrukare på en gård på 30 hektar i Väderstad. De startade Runes Mekaniska Verkstad 1962.

Första produkten var en s k sladd som till en början såldes till släktingar och grannar

Sladden var i metall och överlägsen de traditionella i trä.

1967 utvecklade Rune Stark den första utfällbara harven, Väderstads medharv.

Väderstad finns i dag representerat i 40 länder.

Väderstad AB ingår i Väderstad Holding AB som ägs av familjen Stark. Huvudkontoret med forskning/utveckling och produktion ligger i Väderstad, Sverige.

Väderstad-gruppen har cirka 1 400 medarbetare, varav 900 i Väderstad.

Företaget omsatte 2,4 miljarder kronor år 2017.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Hasselqvist