DUBBELMORDET: Misstänkta mördarna tog ut pengar i bankomat

Polisen misstänker, enligt våra källor, att personerna som mördade paret i Mantorp har tagit ut pengar i en bankomat. Under helgen har polisen förhört flera personer i Borensberg.

19 juni 2017 10:10

Strax efter klockan 18.00, måndagen den 12 juni hittades en 62-årig kvinna och hennes 70-årige man döda i ett hus strax utanför Mantorp i Mjölby kommun. Enligt polisen hade paret utsatts för "grovt våld" och en förundersökning om mord inleddes. Mellan 25 och 30 poliser arbetar med fallet.

Polisen har hittills valt att inte gå ut med några detaljer kring dådet – och spaningsledningen har inte velat kommentera medieuppgifter om att offren hittades bundna i bostaden.

Flera källor till redaktionen uppger att polisen under helgen har arbetet intensivt med att följa ett spår som leder till Borensberg i Motala kommun. Misstanken går ut på att dubbelmordet skedde senast under söndagen den 11 juni och att gärningsmännen tvingade till sig parets bankomatkort med tillhörande koder. Under söndagseftermiddagen tog, enligt misstanken, gärningsmännen ut pengar i en bankomat på Husbyvägen i Borensberg.

Vi har besökt den aktuella bankomaten – den enda som finns på orten. Vid bankomaten, som ligger i anslutning till Swedbanks kontor, finns en synlig övervakningskamera. Enligt våra källor har polisen knackat dörr i området kring bankomaten. Förhör har hållits med personer som var ute och promenerade i samhället under söndagseftermiddagen den 11 juni. En uppgiftslämnare, som förhördes i helgen, uppger att polisen ville veta om hon såg när några män försökte att ut pengar i bankomaten.

Polisens presstalesman Thomas Agnevik kan inte kommentera uppgifterna om att polisen har förhört personer i Borensberg.

– Det är massor av olika kontroller som görs och jag har inte koll på exakt vilka. Det jag fick veta på morgonen (läs på måndagen) är att det har gjorts väldigt mycket bra arbete under helgen. Utredningen går framåt. I huvudsak säger spaningsledaren att vinsten med den senaste tidens arbete är att vi kan avfärda en del frågor, säger Agnevik och fortsätter:

– Det är en svårighet i en mordutredning så här i början att det nästan inte går att avfärda någonting. Men när man har nystat i en del trådar får man förklaringar.

Vad har polisen arbetet med under helgen?

– Jag vet att vi har jobbat i helgen med att ta fram övervakningsfilmer från olika håll. Men jag vet inte om det har koppling till den här bankomaten. Det är sådant som jag inte vet.

Mantorp och Borensberg ligger i olika kommuner men avståndet är inte särskilt stort. Enligt söktjänsten Eniro är den kortaste vägen mellan de två samhällena cirka 30 kilometer och tar 39 minuter att köra för den som håller lagstadgad hastighet. Den vägen går via Fornåsa. Enligt Eniro är dock den snabbaste vägen mellan Mantorp och Borensberg att köra E4 i riktning mot Linköping och vidare på riksväg 34 mot Borensberg. Den sträckan är 40 kilometer lång och uppges ta 34 minuter att köra.

Polisen uppgav på måndagen att närmare 300 förhör har hållits i utredningen. Det finns dock ännu inga misstänkta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist