Han blev utnämnd till Årets handlare på Företagsbanketten i Mjölby på lördagskvällen. Och han kunde inte hålla tårarna borta när han tackade sin personal från scenen.
– Man är inte ensam om en sån här sak, underströk han.
Efteråt sa han så här till Corren:
– Sån är jag. Jag blir lätt lite rörd i sådana här sammanhang. Men det är inte så konstigt. Vi startade firman i ett garage och nu får jag hålla på med min hobby på arbetstid.
Vad ska ni göra nu?
– Vintersäsongen är över. Då säljer man inga skidor i Mjölby. Vi stänger butiken och jobbar på andra ställen. Jag tar anställning som cykelförsäljare.
Vad är det bästa med handeln i Mjölby?
– Just nu är det vägarna hit. Vi märker hur folk åker från Linköping för att handla alpina prylar av oss. Nya riksvägen från Motala har också blivit ett stort lyft.
Företagsbanketten i Mjölby hade 250 middagsgäster i år. Det är ett tillfälle för näringslivet och olika makthavare att mötas. Det har man starka skäl till just nu, eftersom det finns en god grogrund. Mjölby kommun toppar sysselsättningsutvecklingen i länet, enligt statistik från SCB. På lördagskvällen gick startskottet för ett nytt näringslivsråd med representanter från bland annnat företagsföreningar och företagen. Ordförande är Mattias Eriksson, som till vardags arbetar på Runsven:
– Syftet med rådet är att samla alla goda krafter och kunna ge exempelvis kommunen konkreta förslag, berättade Mattias Eriksson för Corren.
Kommunalrådet Cecilia Wilhelmsson (S) vände på steken:
– Nu har vi ett näringslivsråd som kan komma till oss med förslag, i stället för att vi ska sitta och anta vad som är bäst för näringslivet, sa hon.
Under tiden fortsatte Företagsbanketten. Den prestigefyllda utmärkelsen Årets företagare, som delade ut av landshövding Elisabeth Nilsson, gick till Östad golf:– Det känns förstås som ett erkännande. Vi har hållit på sedan 1987 och ställt om vårt jordbruk. Nu arrenderar vi ut mark till jordbruk och satsar allt på golfupplevelsen, sa Gunilla och Magnus Hilleby på Östad.
Årets tillväxtföretag blev Anderssons elektriska som också hyllade sina anställda i tacktalet. Årets företag inom gröna näringar blev ännu ett familjeföretag inom gröna näringar: Fogdegårdens lanbruk, som arbetar med både elproduktion genom vindkraft, odling och äggproduktion.
– Det är roligt att bli uppmärksammad lokalt, sa Bengt Sturesson efteråt.
Vad behöver lantbruket i länet just nu?
– Det som behövs allra mest är konsumenter som tittar på vilken mat de köper, och väljer svenskproducerat, svarade Sturesson snabbt.
Elisabeth Nilsson underströk att den här typen av tillställningar har betydelse för näringslivet.
– Det är viktigt att mötas men också att lyfta fram goda exempel, sa Elisabeth Nilsson som också beskrev hur imponerad hon är av länets näringsidkare.