Upp emot 60 snabbmatsrestauranger med hamburgare komponerade av stjärnkocken Johan Jureskog är visionen för företaget Jureskogs.
– Vi vill ta över E4:an! Där tycker vi att Mjölby är den absolut intressantaste knutpunkten att starta vår E4-resa med, säger Johan Jureskog.
Jureskogs är grundat av bröderna Johan och Ludvig Jureskog som båda har lång erfarenhet från att jobba med betydligt lyxigare mat i betydligt finare restauranger än snabbmat vid en mack längs med E4:an.
– Våra burgare görs på Svensk mjölkko. Jag har jobbat med nötkött i hela mitt liv och kommit fram till att ju äldre ett djur blir, desto mer smaker, säger Johan som också menar att mjölkko är det mest hållbara nötköttet man kan äta.
– För oss är det viktigt att ta till vara på hela djuret. Det som betyder mest när man gör en hamburgerfärs är inte vilka delar man använder, det viktigaste är att den innehåller 25 procent fett, säger Johan.
Den nya restaurangen kommer att ligga i Viringe vid motorvägsavfarten Mjölby västra framför Dollar store.
– Vårt första mål var att öppna i oktober, men det har spruckit. Nu pratar man om att det ska stå färdigt i januari, berättar Johan.
När tidsplanen sprack kan det bli en annan stad längs med E4:an som hinner slå upp portarna först.
– Vi har några lokaler som vi är intresserade av, men det är inte 100 procent klart, men självklart ska vi öppna i Linköping också.
Det finns gott om alternativ i Viringe där ni etablerar den nya restaurangen. Hur ska ni locka gästerna att prova på och komma tillbaka till er?
– Jag ska inte tala illa om mina kollegor. Men jag har jobbat med McDonalds och kan deras koncept. Det är Sveriges bästa restaurang – för de föder 400 000 svenskar om dagen. Men har man den volymen går det inte göra allt, säger Johan.
Du vill dessutom etablera 60 restauranger i Sverige. Finns det plats för det?
– Jag hoppas det. Vi kommer inte kunna hålla samma pris som de andra kedjorna, för då måste man upp i volym. Men hela Sverige skriker efter hållbarhet. Vi måste ändra vårat synsätt och ta hand om naturen. Vi jobbar mot att inte ha någon plast. Vi har sopsäckar i plast och mugglock till take-away i plast. Resten är papper, som också kostar mer än plastskräpet. Ska vi förändra något i Sverige, så kan bara konsumenterna se till att det förändras.