Ernesto Al-Shaeli har uppmärksammat kommunens snällvägg. "För mig är snäll att man älskar andra som man älskar sig själv. Jag har en god vän som heter Jim. Han hjälpte mig när jag kom till Sverige. Han gav mig en vinterjacka. Det var min första jacka som jag hade i Sverige. Det kändes väldigt bra. Jag kommer aldrig att glömma det och det finns alltid i mina tankar. Han är fortfarande en av mina bästa vänner."
Snällhet är att bry sig, menar Sanja Pavlovic som jobbar som lärare. Hon tycker själv att hon är snäll i klassrummet och har fått höra det av flera elever. "En snäll lärare lyssnar på sina elever", säger hon.
Olivia Carlsson jobbar på Elon i Mjölby. Hon tycker att snäll är att man hjälper varandra och finns där för varandra. "Det kan vara små saker, som när en arbetskamrat byter ett jobbpass för att jag ska göra något annat.
"Det kan vara att man är snäll mot andra, man hjälper till och är trevlig på olika sätt. Precis som med ”Snällväggen” så kan man ge bort saker som man inte har behov av själv. När jag var ny på jobbet så hjälpte mina jobbarkompisar mig och visade hur allt hänger ihop", säger Odai Shaar.
Det är viktigt att vara snäll mot dem som behöver det extra mycket. Till exempel de som har det jobbigt och svårt på olika sätt. Det tycker Louise Persson som jobbar på Kungshögaskolan. "Snälla elever frågar personliga saker, som hur man mår."
”Snällhet är om man har förmågan att tänka på andra än sig själv. Kollegor som bryr sig när man inte är på topp och finns där betyder mycket”, säger Tobias Drott.
Snällhet är när man är givmild och visar omtanke, enligt Elina Erlandsson som genast tänker på sin mormor: ”Hon betyder massor, har alltid ställt upp och alltid funnits att prata med.”
Oscar Geijer vill ha mer ”folk spirit” i samhället. Med det menar han att alla ska vara snällare mot varandra. ”Saliga är de saktmodiga säger man ju”, säger han och hoppas att det ska bli mer så i hela världen.