Semmelbuffé för den som vÄgar testa nya sorter

PÄ fredagen fylldes disken pÄ City Gross i Mantorp med kreativa semlor. Det var dags för butikens Äterkommande tradition: semmelbuffé. I lÄnga rader stod de runda bakverken och sÄg lagom inbjudande ut. NÄgra med grön grÀdde, andra med blÄbÀrslila eller rosa, alla med krÀmig vaniljfyllning. Och sÄ förstÄs den klassiska semlan med mandelmassa och vanlig grÀdde. Minst tusen semlor rÀknar personalen med.

Bullar pÄ löpande band var det för Emelie BÀckehed, 32, som med inarbetad rutin klippte upp de trekantiga locken pÄ kardemummabullen som snart blir en fantasifull kreation: "I dag fÄr vi mycket att göra", sÀger hon nÀr Corren kommer pÄ besök.

Bullar pÄ löpande band var det för Emelie BÀckehed, 32, som med inarbetad rutin klippte upp de trekantiga locken pÄ kardemummabullen som snart blir en fantasifull kreation: "I dag fÄr vi mycket att göra", sÀger hon nÀr Corren kommer pÄ besök.

Foto: Annica Hesser

Mjölby2023-01-27 14:46
undefined
Bullar pÄ löpande band var det för Emelie BÀckehed, 32, som med inarbetad rutin klippte upp de trekantiga locken pÄ kardemummabullen som snart blir en fantasifull kreation: "I dag fÄr vi mycket att göra", sÀger hon nÀr Corren kommer pÄ besök.
undefined
Drygt tusen semlor rÀknar personalen med att baka under dagen: "Det kanske blir fler för de gÄr Ät", sÀger Jackieline Jaako, 28 Är, butiksarbetare och teamledare. En som passade pÄ att handla var Christina Hammarberg.
undefined
Kunderna Àr trogna den klassiska semlan sÄ det Àr den som gÄr Ät mest, men Àven wienersemlan Àr populÀr, enligt Jackieline Jaako som personligen fastnade för den med smak av passionsfrukt.
undefined
PĂ€ron, passionsfrukt, blĂ„bĂ€r, pĂ€ron, hallon, tosca, kanelbulle – det Ă€r bara fantasin som sĂ€tter grĂ€nser nĂ€r man ska variera den klassiska semlan och pĂ„ semmelbuffĂ©n fanns 25 varianter.
undefined
Jo, det blir nog tvÄ semlor i veckan ungefÀr den hÀr tiden, berÀttar Bosse Pettersson, 79, och Ingrid Pettersson, 77, frÄn Mantorp som föredrar den klassiska semlan.
undefined
Christina Hammarström passade pÄ att köpa vaniljsemlor, toscasemla och "passionssemla".
undefined
Wilma Fridh, 19, butiksbitrÀde och en av dem i bagargÀnget kör fram ytterligare en vagn med semlor, störst efterfrÄgan Àr det pÄ den klassiska. "Man lÀr nog drömma om semlor i natt", sÀger hon.
undefined
För makarna Pettersson Àr det klassisk semla som gÀller: "Man kan aldrig Àta för mycket semlor, sÀger Ingrid, 77, och fÄr medhÄll av maken Bosse.
undefined
SjÀlva bullen med smak av kardemumma bakas ocksÄ i butiken, berÀttar Emelie BÀckehed.
undefined
Det gÀller att hÄlla tempot uppe nÀr över tusen semlor ska stÄ klara under dagen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!