Semmelbuffé för den som vågar testa nya sorter

På fredagen fylldes disken på City Gross i Mantorp med kreativa semlor. Det var dags för butikens återkommande tradition: semmelbuffé. I långa rader stod de runda bakverken och såg lagom inbjudande ut. Några med grön grädde, andra med blåbärslila eller rosa, alla med krämig vaniljfyllning. Och så förstås den klassiska semlan med mandelmassa och vanlig grädde. Minst tusen semlor räknar personalen med.

Bullar på löpande band var det för Emelie Bäckehed, 32, som med inarbetad rutin klippte upp de trekantiga locken på kardemummabullen som snart blir en fantasifull kreation: "I dag får vi mycket att göra", säger hon när Corren kommer på besök.

Bullar på löpande band var det för Emelie Bäckehed, 32, som med inarbetad rutin klippte upp de trekantiga locken på kardemummabullen som snart blir en fantasifull kreation: "I dag får vi mycket att göra", säger hon när Corren kommer på besök.

Foto: Annica Hesser

Mjölby2023-01-27 14:46
undefined
Bullar på löpande band var det för Emelie Bäckehed, 32, som med inarbetad rutin klippte upp de trekantiga locken på kardemummabullen som snart blir en fantasifull kreation: "I dag får vi mycket att göra", säger hon när Corren kommer på besök.
undefined
Drygt tusen semlor räknar personalen med att baka under dagen: "Det kanske blir fler för de går åt", säger Jackieline Jaako, 28 år, butiksarbetare och teamledare. En som passade på att handla var Christina Hammarberg.
undefined
Kunderna är trogna den klassiska semlan så det är den som går åt mest, men även wienersemlan är populär, enligt Jackieline Jaako som personligen fastnade för den med smak av passionsfrukt.
undefined
Päron, passionsfrukt, blåbär, päron, hallon, tosca, kanelbulle – det är bara fantasin som sätter gränser när man ska variera den klassiska semlan och på semmelbuffén fanns 25 varianter.
undefined
Jo, det blir nog två semlor i veckan ungefär den här tiden, berättar Bosse Pettersson, 79, och Ingrid Pettersson, 77, från Mantorp som föredrar den klassiska semlan.
undefined
Christina Hammarström passade på att köpa vaniljsemlor, toscasemla och "passionssemla".
undefined
Wilma Fridh, 19, butiksbiträde och en av dem i bagargänget kör fram ytterligare en vagn med semlor, störst efterfrågan är det på den klassiska. "Man lär nog drömma om semlor i natt", säger hon.
undefined
För makarna Pettersson är det klassisk semla som gäller: "Man kan aldrig äta för mycket semlor, säger Ingrid, 77, och får medhåll av maken Bosse.
undefined
Själva bullen med smak av kardemumma bakas också i butiken, berättar Emelie Bäckehed.
undefined
Det gäller att hålla tempot uppe när över tusen semlor ska stå klara under dagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!