Överklagar för ändring

Grannarna som fortsätter att överklaga tennisbanebygget vid Vifolkavallen gör det inte för att förhala ärendet. Det poängterar Gustav Holmér.

mjölby2017-02-25 17:40

– Vi griper det sista halmstrået och hoppas att få upp ögonen på de som bestämmer hur fel det är med denna placering. Tennisbanorna ska ju stå 50–60 år, inte ett år, därför måste det göras rätt från början.

Det är han och hans närmaste grannar på Skyttevägen, Karin Sternelöv och Michael Sternelöv, som fullföljer sitt motstånd.

Vi skrev i onsdagstidningen att de överklagat ännu en gång till Mark- och miljödomstolen. Går det att göra så? Ja, men det är inte samma domstol som ska pröva bygglovet på nytt utan överklagandet skickas vidare till Mark- och miljööverdomstolen.

Alla överklaganden tas inte upp av överdomstolen utan först bedöms om det finns skäl att ge prövningstillstånd.

Gustav Holmér säger:

– Det hade varit så enkelt att lägga utomhusbanorna på en annan plats i området runt Vifolkavallen, så att alla blivit nöjda och ingen hade behövt bli störd. Då hade det inte behövt byggas någon jordvall och införas begränsningar av speltiderna.

– Vi förstår ju också att tennisklubben vill att det ska vara smidigt, och ha närhet till tennishallen, men det finns alternativ som skulle kunna göra det möjligt.

Gustav Holmér tänker bland annat på ytan alldeles öster om tennishallen, mellan hallen och gamla bandyplanen.

Grannarna tycker också att det är oklokt att offra ”Wembley” (de två tennisbanorna ska byggas på sjumannaplanen med detta namn) när MAI:s ungdomsfotboll växer så det knakar.

Den jordvall som ska byggas mellan tennisbanorna och Skyttevägen blir, enligt grannarna, 4 meter hög, 8 m bred och 40 meter lång.

Jordvallen uppförs för att skapa ett bullerskydd eftersom det är buller, och framför allt ett monotont ljud från spelet, som grannarna sett som det stora problemet.

Grannarna är ändå inte förtjusta i vallen.

– Jordvallen kommer att förstöra omgivningen och vad kostar inte det att anlägga en sådan, även om friitidskontoret säger att schaktmassor finns, säger Gustav Holmér.

Att det hade funnits lösningar som gjort att alla blivit nöjda är en uppfattning som inte delas av tennisklubben. Det framgår av en skrivelse författad inför kultur- och fritidsnämndens definitiva beslut 30 januari.

”Vår uppfattning är att oron från grannarna är obefogad, skrev tennisklubbens ordförande Mikael Törnborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om