Att det redan finns fyra aktörer som serverar biff mellan bröd på platsen vid E4-avfarten oroar inte vd Joakim Sjödell-Wiklander som är den ena brodern bland de fyra delägarna.
– Nej, vi tror att vi drar nytta av de flöden som redan finns där, säger han och menar att Brödernas har en egen profil.
Vad är det som utmärker er?
– Vi tycker att vi är lite mer premium, vi har bordsservering och en mer restauranglik miljö, säger han.
– Vi planerar även att söka tillstånd för att servera alkohol och hoppas locka boende också, inte bara resenärer, tillägger han.
Det blir i den byggnad där Pizza Hut funnits som Brödernas kommer att ligga. Där öppnade i juni 2019 snabbmatskedjan Panamigas, med sin mexikanska matprofil, samtidigt med Pizza hut. Pandemin gjorde dock att den mexikanska delen slog igen året efter och sedan dess har även grannen Pizza hut stängts. Nu blir det alltså hamburgare i stället i den byggnaden.
När planerar ni att öppna?
– I slutet av första kvartalet, vi har inte spikat ett datum men det blir i månadsskiftet mars-april, säger Joakim Sjödell-Wiklander som startade kedjan tillsammans med sin bror Jonas för tio år sedan.
Idag har de ett 60-tal enheter. Nu har de även knutit NHL-proffset Mika Zibanejad till företaget, liksom entreprenören Monir Kalgoum.
Närmaste Brödernas-restauranger finns i Motala och Linköping.
Är det svårt att få tag på folk?
– Nej, vi har haft tur att få många sökande.