Nu startar öppna förskolan i Mjölby

På tisdag nästa veckan går startskottet för Mjölbys satsning på kommunala öppna förskolor. Då invigs den första av tre.

Här strax innanför dörrarna till Galleria kvarnen öppnar 1 november en av tre öppna förskolor Mjölby kommun.

Här strax innanför dörrarna till Galleria kvarnen öppnar 1 november en av tre öppna förskolor Mjölby kommun.

Foto: Sune Johansson

Mjölby2022-10-26 10:52

Den 1 november är det invigning på en av de tre öppna förskolorna i Mjölby kommun som startar under hösten.

Det är den i Mjölby som kommer att invigas. Sedan följer Skänninge den 22 november och Mantorp 7 december.

– Vi kommer att vara två i personalen som alternerar på de tre platserna. Det blir både förmiddags- och eftermiddagstider, och även heldagar enligt ett schema, berättar Maria Pahlm som är rektor på öppna förskolan.

Tiderna kommer att vara anpassade till svenska kyrkans verksamhet med familjecentraler, så att det inte ska krocka med deras liknande verksamhet på orterna.

I Mjölby är det en lokal i Galleria Kvarnen, på övre planet mitt emot apoteket. I Skänninge kommer man hålla till i före detta pingstkyrkan, där det tidigare bedrivits förskola. Och i Mantorp är det en paviljong vid Vifolkaskolan som gäller.

– Vi riktar oss till alla föräldrar med barn från noll till fem år. Vi vill finnas för familjer så att vi kan ge stöd både när de har barnen i förskolan, men även fånga upp föräldrar som inte har förskola av olika anledningar, berättar Maria Pahlm.

Till öppna förskolan kommer olika aktörer att bjudas in för att stödja och informera, som bibliotek, socialtjänst, BVC eller tandvård.

– Det ska vara en mötesplats för familjerna. Där kan man komma med barnen och leka, få kontakt med andra föräldrar och få svar på frågor man känner sig osäker på, säger Maria Pahlm.

På kommunens hemsida finns de aktuella öppettiderna.

Karta: Galleria Kvarnen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!