Nu är isen åkbar igen efter haveriet

Nu är isen preparerad igen efter haveriet i ishallen i Mjölby i helgen. Det är oklart när den inställda matchen ska spelas.

Ny is. Fredrik Lind är igång igen och preparerar isen i hallen i Mjölby efter ströavbrottet i fredags som gjorde att kylanläggningen gick sönder.

Ny is. Fredrik Lind är igång igen och preparerar isen i hallen i Mjölby efter ströavbrottet i fredags som gjorde att kylanläggningen gick sönder.

Foto: Sune Johansson

Mjölby2017-10-17 14:23

Det var en tryckgivare till kompressorerna som driver kylsystemet i ishallen som gick sönder natten till i fredags.

Ett träd hade blåst ner över en luftledning i Mjölby och ställde en del av stan och även abonnenter i Skänninge utan ström under en stund. När strömmen slogs på hade elektronik i kylsystemets maskineri havererat och anläggningen kunde inte arbeta för fullt och isen smälte sakta.

Man tvingades ställa in både träningar, allmänhetens åkning och söndagens hemmamatch mot Borås.

– Som tur är fungerade en reservkompressor så isen smälte inte bort helt, berättar driftstekniker Peter Samuelsson på kommunens fastighetsavdelning.

Under helgen arbetade servicetekniker med att reparera skadan men man väntade på en reservdel, en tryckgivare som levererades på måndagen.

På tisdagen kunde så Fredrik Lind och hans kollegor i ishallen börja spola isen igen.

– Det tar tid att bygga upp tjockleken igen men vi kommer att köra hela dagen och det ska gå att träna på isen ikväll (tisdag kväll).

Problemet är att få isen jämntjock. Egentligen ska den vara tre centimeter, men riktigt den tjockleken räknar Fredrik Lind inte med att komma upp i så snabbt.

– Vi borrar hål och mäter tjockleken. Det är viktigt att den är lika tjock på hela isen.

I lördags ställdes hockeyträningen in men på måndagen kunde man träna i Vadstena och på tisdagseftermiddagen var isen åkbar igen.

Den inställda hemmamatchen mot Borås kommer att spelas senare. Datum är ännu inte bestämt.

sune.johansson@ostgotamedia.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om