"Mycket sötare som gris"

Rondellpotatisen som förvandlats till en potatisgris engagerar många. "Jätteroligt", säger Eva Rådander på Tillväxtkontoret i Mjölby.

Potatisgris. 
På Facebook har artikeln om potatisgrisen delats av 300 personer och fått över 320 kommentarer.

Potatisgris. På Facebook har artikeln om potatisgrisen delats av 300 personer och fått över 320 kommentarer.

Foto: Mia Karlsvärd

Mjölby2016-11-28 16:30

Correns fråga ”Vad tycker du om rondellpotatisens nya stil” skapade stort engagemang på kort tid på internet.

Över 3 500 personer har ”gillat” länken till artikeln som lades ut på Facebook. Och mängder av läsare har delat, och kommenterat inlägget om den berömda potatisen i Mjölby, som helt plötsligt har blivit en potatisgris. Många tycker att den är sötare som gris.

Trodde du att potatisen skulle få en sådan uppmärksamhet av att bli julgris?

– Nej det trodde jag inte, men det är jätteroligt. Jag har läst många av kommentarerna och de flesta är positiva, säger Eva Rådander, en av idékläckarna att göra potatisen julfin.

Flera önskar att potatisgrisen ska få ett fortsatt liv efter jul, finns det hopp för det?

– Julgrisar har vi ju nu. Efter december blir den potatis igen. Kanske att det blir en ändring till påsk och på sommaren, avslöjar hon.

Blir det grisar, eller kanske morötter i andra rondeller i Mjölby?

– Nästa år blir det ytterligare en rondell vid Toyota som bygger på ordet "världsvan". Mer kan jag inte avslöja nu, säger Eva Rådander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!