– Vi hade feeling och slog till, säger Caroline Vilhelmsson.
Hon är en i gänget som i november tog över både Mjölbykaféet och bagerirörelsen Sockerbagarna i Norrköping, med kafé.
De fortsätter i samma anda, skillnaden är att inget bakas på plats utan kommer från det egna leveransbageriet i Norrköping. Ugnen har de baxat ut ur det trånga köket.
– Vi är glada för alla stamkunder som kommer hit, men det är även en hel del nya kunder, säger Caroline.
Corren har stämt träff med förre ägaren Anthony Pettersson i fiket där han har växt upp som yngst i familjen Pettersson. Redan farfar drev konditori i Mjölby och andra orter i närheten, bland annat Ritz på Stora torget.
– Jag var här mycket som liten, åt ofta frukost före skolan. Föräldrarna jobbade ju jämt, berättar han.
Lite konstigt är det för honom att sätta sig i kaféet som kund. Flera i gubbgängen som har sina fasta platser och tider hejar på honom. Man ska inte bjuda bagarbarn på bröd, heter det ju, så han nöjer sig med en slät kopp.
– Jag kände att det var dags att göra något annat. Pandemin har gjort sitt till att jag tröttnat, säger han men är glad att andra vill driva det vidare i samma anda.
Sedan en tid tillbaka finns det tre fik i gallerian, men som har nischat sig på lite olika kundgrupper.
– Jag tror att det finns plats för oss alla tre, säger Caroline Vilhelmsson.
I maj 1972 öppnade köpcentret Kvarnen med buller och bång. Domus flyttade in i det hypermoderna komplexet som ersatte kåkarna längs Smålandsgatan. Rulltrappa. Systembolag. Matmarknad.
Och så Konditori Kvarnen. Det enda som är sig någorlunda likt i köpcentret i dag, 50 år senare.
Farfar och pappa Stefan Pettersson drev konditoriet från början. Sönerna Michael, Christian och Anthony och mamma Eva har alla jobbat i fiket. Christian och Michael bor utomlands. Stefan är pensionär, och sedan fiket är sålt funderar nu Anthony på något nytt att göra.
– Jag vet inte. Jag har inte kommit så långt än. Men jag vill jobba med människor, säger han.
Nya ägarna Micke och Caroline Vilhelmsson, bröderna Kevin och Philip Svensson samt Patricia Lindström driver det vidare tillsammans med bageriet i Norrköping. Det är där alla bakverken produceras.
– Om fiket fyller 50 i maj ska vi nog hitta på något sätt att fira det. Kanske en jubileumskaka, säger Caroline Vilhelmsson.