Mjölbypartiet träffade följarna

Snus, öl och strax över hundratusen följare. Mjölbypartiet och Hanif Bali träffade sina följare vid potatisrondellen.

Hanif Bali längst ner till vänster gillar Mjölbypartiets humor.

Hanif Bali längst ner till vänster gillar Mjölbypartiets humor.

Foto:

Mjölby2019-07-14 10:46

Under lördagen samlades följare till Mjölbypartiet vid Potatisrondellen i Mjölby. "Partiet" är en populär grupp av ungdomar som har fått rejäl spridning genom sociala medier. På egna hemsidan definierar de sig så här: ”Vi är partiet för dig som älskar traktorer och dieselmuller, eller kanske helt enkelt bara är en gedigen snusare”. På instagram ligger följarantalet just nu på 108 000. Karl Oskar är en del av styrelsen som består av 13 personer. Alla har smeknamn och han kallas för "kaptenen". Framgångsfaktorn är, enligt Karl Oskar, kontinuerliga uppdateringar.

– Vi lägger upp väldigt mycket och det ska vara bra memes, det gillar folk, berättade han när "partiet" kallat till samling, en meetup, vid Potatisrondellen i Mjölby under lördagen.

Han menar att reaktionerna nästan bara är positiva.

– De flesta förstår att det här är en rolig grej att följa.

Ett hundratal följare hade tagit sig till Mjölby och många ville träffa styrelsen.

– Det är skitkul! Det är flera som kommer fram och hälsar när vi är i Mjölby annars också. Men det är kul att kunna dra ihop ett sånt här convent där det kommer mycket folk.

På träffen så delade man ut potatis och gick limbo. Fast på ett speciellt sätt, med händerna i fickorna och tummarna ut. Axlarna skulle vara uppåt och ryggen böjd bakåt. Poseringen är vanligt förekommande på Instagramkontot.

Även Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali var på plats vid potatisrondellen. I sammanhanget kallas han för "generalen" och står med som en av styrelseledamöterna. Han var populär bland följarna och många kom fram för att ta en bild eller att få sin keps signerad.

– Det är ett kul sätt att hålla kontakt med både följare och nya människor, sa Hanif Bali.

Mjölbypartiet har mer än dubbelt så många följare än flera av riksdagspartierna, bland annat just Moderaterna.

– Det är delvis humor och humor kanske har en bredare attraktionskraft att följa än politiska partier, förklarade Hanif Bali.

Karl Oskar med berättar med megafon hur limbotävligen ska gå till.
Karl Oskar med berättar med megafon hur limbotävligen ska gå till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!