Mekaniker med konservativ agenda

Det var invandringen som fick honom att bli politiskt intresserad. Nu är det helt andra och lokala frågor som Patrick Forsman får hantera som kommunpolitiker för SD.

Patrick Forsman driver egna företaget Mjölby Industriteknik. Sedan i september är han nyinvald i Mjölbys kommunfullmäktige för SD .

Patrick Forsman driver egna företaget Mjölby Industriteknik. Sedan i september är han nyinvald i Mjölbys kommunfullmäktige för SD .

Foto: Sune Johansson

Mjölby2019-01-15 16:55

Patrick Forsman är nyinvald sverigedemokrat i kommunfullmäktige. Men han är inte helt ny i Mjölbys politik. Det blev han efter valet 2014.

Före valet tillfrågades han om att stå med på partiets kommunlista. Han tackade nej av tidsbrist, men partiets framgångar ledde till att det behövdes folk i nämnderna.

– Tekniska nämnden var det som stod mig närmast, säger Patrick Forsman som jobbat i verkstadsindustrin sedan han gick ut fordonstekniskt program på Dackeskolan.

Men det var invandringen som fick honom att engagera sig i SD.

– Jag kände att vi tog emot fler än vi kunde ta hand om på ett bra sätt. Det fanns bara ett parti som det kunde bli tal om. 2013 var SD betydligt mindre än i dag och det var mer tabu då att gå med.

Nu är han invald i fullmäktige och får hålla sig informerad om fler frågor än de tekniska. Den ordinarie platsen i tekniska nämnden har han kvar, och sitter som ersättare även i utbildningsnämnden. Dessutom har han en plats i Bostadsbolagets styrelse. Och så fullmäktige då.

– Det går åt en hel del tid, med alla gruppmöten, säger han men konstaterar att som egen företagare kan han disponera sin tid själv.

Även om SD hållits och fortfarande hålls utanför det politiska styret tycker han att samarbetet i kommunen fungerar bra.

– Alla lyssnar på varandra och jag blev väl omhändertagen som nyinvald i nämnden, säger han och berömmer den dåvarande ordföranden Pelle Gustafsson (S) som avled i höstas.

Näringslivsfrågor står också högt i kurs hos honom och han tycker att kommunen har minskat onödig byråkrati och kortat handläggningstider. Han har egna erfarenheter av företagsklimatet, både som egen företagare och som tidigare anställd i flera större Mjölbyindustrier som Danfoss och KA Wiking i Skänninge.

De frågor som engagerar honom kan han nu driva även i fullmäktige. Att Mjölby tätort ska få en femte grundskola är han nöjd med, en fråga som oppositionen drivit och som den styrande majoriteten till slut instämde i.

Hans förhoppning är så klart att SD i framtiden ska få ingå i en konservativ majoritet, gärna ihop med M och KD. Då vill han satsa ytterligare på företagsklimatet. Han tycker också att landsbygdsfrågorna är viktiga.

– Många vill bo på landet och då ska det vara möjligt att gå i skola och förskola där, och helst ska det finnas en busslinje till stan.

Patrick Forsman driver egna företaget Mjölby Industriteknik. Sedan i september är han nyinvald i Mjölbys kommunfullmäktige för SD.
Patrick Forsman driver egna företaget Mjölby Industriteknik. Sedan i september är han nyinvald i Mjölbys kommunfullmäktige för SD.
Ny i fullmäktige

Patrick Forsman (SD)

Bor: Villa i Mjölby.

Ålder: 50.

Familj: Sambo och ett barn.

Yrke: Egen mekanisk verkstad med ytterligare två anställda.

Intresse: Har en hobbybil som han modifierar, en Nissan 370Z.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!