Evenemanget var en sorts avslutning på Östgötaveckan, en återkommande satsning där maten på kommunens förskolor, skolor och vårdboenden lagas med råvaror från närområdet.
– Det har varit kul att kunna lyfta fram lokala producenter lite extra, säger Marie-Louise Nydahl, måltidschef, och nämner färs från Väderstad och fläsk från Skänninge som några av ingredienserna i kommunens kök de senaste dagarna.
Ett annat, numera permanent, inslag i matsalarna: Mjölbygott, kommunens nya egentillverkade smör.
– Många vet inte hur mycket av maten som vi faktiskt lagar själva. Det försöker vi lyfta fram, bland annat på vårt instagramkonto, säger Marie-Louise Nydahl.
Och många tog chansen att testa en klick på en brödskiva, tillsammans med en mugg potatis- och broccolissoppa från ståndet på torget (grytorna var barskrapade vid mässans slut). Hos grannarna såldes Amandinepotatis odlad utanför Skänninge, ägg från Gottlösa och must från Brunneby. Bland annat.
I vimlet möter jag Martina Holmberg som läser sig till kock på Dackeskolans vuxenutbildning. Tillsammans med sina kurskamrater står hon för efterrätten: en Kronans kaka, bakad med potatis från Fornåsa, men utan nötter.
– Vi har bytt ut mandeln och bittermandeln mot solroskärnor och kokos. Många har ju nötallergi i dag. Sedan har vi toppat med Philadelphiaost, florsocker och citroncest, säger hon medan hennes bricka töms av provsmakare.