Man häktad misstänkt för grov misshandel och våldtäkt

En 42-årig man bosatt i Mjölby häktades under torsdagen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Den misstänkte mannen nekar till brott.

Mjölby2021-08-19 17:40

Den 42-årige mannen anhölls i sin frånvaro i söndags kväll misstänkt för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning och flera fall av upprepade våldtäkter. Han frihetsberövades senare av polis och fördes till arresten i Motala.

Kammaråklagare Emma Högström är förtegen i ärendet.

– Jag kan säga att häktningsförhandlingar har genomförts idag (torsdag) på eftermiddagen och den misstänkte blev häktad i enlighet med den häktningsframställan som lämnats in till tingsrätten, mer än så kan jag egentligen inte säga. Det är ett känsligt ärende och det råder förundersökningssekretess.

Det ska enligt Högström röra sig om en målsägande som utsatts för flera grova brott inom en nära relation.

– Med tanke på att en av brottsrubriceringarna är grov kvinnofridskränkning så betyder ju det i sig att det rör sig om brott i nära relation, säger Högström.

Kan du säga något i övrigt om brottens omständigheter?

– Nej det kan jag inte göra i nuläget.

Åtal ska väckas mot mannen senast den 2 september och den misstänkte 42-åringen förnekar brott.

Det som framgår av häktningsframställan är att det rör sig om grov kvinnofridskränkning, totalt ett fall av grov misshandel och fyra fall av våldtäkt. Skulle mannen dömas för samtliga brott väntar fängelse i minst två år men sannolikt längre. Straffen för de brott som mannen misstänks för uppgår som mest till fängelse i tio år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!