Mjölbypartiet bildades år 2014 i samband med riksdagsvalet.
– Vi var några grabbar som kom på att de andra partierna inte representerar våra frågor, säger "Bävern", en av styrelsemedlemmarna, om hur allt började.
Han heter egentligen Simon men vill inte ha med sitt efternamn i tidningen, då han vill särskilja den han är på kontot mot den han är i verkliga livet. I likhet med honom bär även de andra styrelsemedlemmarna alias.
– Jag är en helt vanlig kille, säger han.
På Instagramkontot publiceras satir, skämt och memes – blandat med en gnutta allvar. De flesta följarna är unga vuxna – med en tonvikt mot killar.
Kontot har när det här skrivs drygt 150 000 följare. Det är mer än vad något av de etablerade riksdagspartierna har. Närmast ligger Sverigedemokraterna med en följarskara på 125 000.
Vad tror du gör att så många följer er?
– Vi driver politik på ett annat sätt med humor i fokus. Vi varvar "memes" med olika sketcher och inslag. Vi har vår egen tappning av politiken, säger Simon.
Trots att de inte är ett riktigt parti samlade de omkring 500 röster i det senaste EU-valet. Då var snuset deras stora fråga – Sverige är nämligen det enda landet i EU där det får säljas.
Just snuset beskrivs fortsatt som en av hjärtefrågorna. Andra återkommande teman på gruppens konto är gamla Volvobilar och öl. Det samsas i sin tur med hyllningar till Mjölbys rondellpotatis och satir om dagsaktuella frågor.
Även om kärntruppen bakom kontot är vad Simon beskriver som "ett gäng grabbar från slätten", finns ett undantag. Bakom namnet "Generalen" döljer sig riksdagsledamoten Hanif Bali (M), som är hedersmedlem i styrelsen.
När Mjölbypartiet träffade sina följare var även han på plats vid rondellpotatisen i Mjölby.
Hanif Bali berättar att hans första möte med killarna skedde för några år sedan.
– Jag träffade Kaptenen och Bävern i Almedalen och deras grej då var snus och diesel. Jag hade nyss skaffat bil och snusade, så det var lätt att skriva under på, säger han.
Han säger att det var tydligt att de var ironiska.
– Jag tycker att det är kul och har en fallenhet för den humorn, säger Hanif Bali och utvecklar:
– Det är som något humoristiskt uppbrott mot samtiden. Det finns inget företag som inte gör reklam för klimatet och då blir det som en ungdomlig motreaktion, i alla fall en humoristisk sådan.
Relationen mellan riksdagsledamoten och Mjölbypartiet fick uppmärksamhet för några år sedan när både Mjölbypartiet och M-politikern publicerade en bild som killarna i Mjölbypartiet redigerat. Den anspelade på en konflikt mellan honom och Dagens Nyheter.
Bilden väckte uppståndelse och ledde till att Hanif Bali hamnade i blåsväder.
– Den enda intentionen som fanns var att göra satir av en dagsaktuell händelse, säger Simon om händelsen så här i efterhand.
Uppståndelsen var ingenting som de hade räknat med.
– Vi fattade ingenting, säger han om reaktionerna som följde.
Hanif Bali tvingades till slut att ta ner bilden, som enligt honom var uppenbar satir. Andra tolkade det som ett hot mot journalister.
– Det var som att byta ut mitt ansikte på en "Bond"-affisch och göra humor av det, säger han.
Kan du ångra i dag att det hände?
– Nej, jag kan inte ångra andra människors dumhet. Jag tycker fortfarande att det var kul och att det var harmlöst, säger han.
Uppmärksamheten gjorde att Mjölbypartiet fick många nya följare. Simon beskriver hela händelsen som "väldigt konstig" men att den lagt grunden till en starkare relation mellan killarna och Hanif Bali.
– Vi har stärkt band genom den grejen, säger han.
Hanif Bali är inte det enda kända ansiktet som synts på Instagramkontot. Vid jul levererade Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, en hälsning till kontots följare. Det gjorde även Miljöpartiets tidigare språkrör, Gustav Fridolin. Den filmade hälsningen avlutades med att Fridolin drog på sig en mössa med gruppens logotyp – en karta av Mjölby stad.
Simon säger att historien om hur de fick kontakt med det tidigare språkröret är ganska rolig.
– Jag tror att det började med att vi frågade våra följare om de föredrog språkrör eller avgasrör. Då började Gustav Fridolin att följa oss, säger Simon.
Det väckte en del huvudbry hos killarna som skickade ett privatmeddelande på Instagram till honom.
– Vi frågade honom om han verkligen hamnat rätt. "Hundra procent", svarade han, säger Simon och fortsätter:
– Han tyckte uppenbarligen att det var riktigt kul.
Gustav Fridolin förklarar varför han tror att så många väljer att följa Mjölbypartiets Instagramkonto:
– Jag tror att det handlar om att en hel del är riktigt kul. Det är inte humor som alla gånger stryker de egna följarna medhårs. Det tror jag är välkommet. Det är så mycket på sociala medier som handlar om att på ett enkelt sätt bekräfta de egna följarna. Det här är inte så enkelt på det sättet, säger han och fortsätter:
– Man driver lite friskt med allt och alla och försöker att ha kul. Samtidigt som man ger plats att snacka även om de allvarliga sakerna.
Han beskriver det även som att kontot även blivit ett forum som gjort det möjligt för honom att ha samtal med personer som i vanliga fall kanske inte skulle prata med en sådan som honom. Samtidigt är han tydlig med att han inte varit ute efter att nå en ny publik genom Mjölbypartiet.
Han lyfter även fram att det är ett konto som har en trevlig ton i kommentarsfälten.
Simon i Mjölbypartiet säger att han har en ambition att, genom kontot, kunna bidra till en minskning av polariseringen på nätet.
– Jag vill försöka se till att folk inte ska hata sina politiska motståndare. Man kan säga att det är en del av den "Mjölbyistiska" läran av att vara "görgo" mot alla, säger han.
Det är en tanke som Hanif Bali ställer sig positiv till:
– Jag tycker att den är jättefin. I det här kontot förekommer både jag och Gustav Fridolin och vi kan skämta om oss själva.
Han fortsätter:
– Jag tror att det är bra att känna till, att trots att vi inte håller med varandra, så kan vi skämta med varandra och ha en fin diskussion i maktens korridorer.
Han får medhåll av Gustav Fridolin:
– Det är en fruktansvärt hård ton i sociala medier i dag, säger han.
– Jag tror att det i grunden är bra att man kan snacka med varandra.