Kritik mot Coop Extra

Livsmedelsinspektörer kritiserar Mjölbybutiken Coop Extras hantering av grillat kött. – Vi tar kritiken på största allvar, säger Anders Svensson, butikschef.

Mjölby2013-11-20 18:50

– Alla ska naturligtvis arbeta enligt alla bestämmelser, tillägger Svensson.

Kommunens livsmedelsinspektörer har dels anmärkningar på förpackningar som saknar korrekt information. Vid kontrollen upptäcktes missade allergener, förvaringsråd och likaså köttets ursprungsland. Vid inspektionstillfället fanns kycklingklubbor märkta som svenska, men de visade sig vara från Thailand.

Bytt ut ansvarig

På Coop Extra har man gjort en förändring av delikatessverksamheten efter livsmedelsinspektörernas kritik, för att säkerställa att all märkning kontrolleras noggrannt i fortsättningen.

– Vi hade bytt till en ny leverantör men märkt upp förpackningarna med samma information som tidigare. Det är ordnat nu.

"Felsägning"

I kontrollrapporten finns också invändningar mot runt värmningen av grillad kyckling.

Enligt kontrollen berättade butikspersonalen att kycklingen brukar grillas, förpackas och märkas, därefter placeras den i varmhållningsskåp cirka fyra timmar för att sedan kylas ned och förpackas om i ny förpackning och säljas som kyld. Men en sådan hantering följer inte livsmedelslagen.

– Det måste ha blivit en missuppfattning. Vi följer regeln om högst två timmars varmhållning.

Daglig rengöring

Rengöringen i rummet där den grillade kycklingen hanteras bedömdes på vissa ställen som bristfällig.

– Just det här tillfället hade svartpepparkorn hamnat på bänken, och det är något som hade försvunnit till dagen därpå. Vi spolar rent dagligen, meddelar Anders Svensson.

Enligt inspektörernas rapport har verksamheten vid ett flertal kontrollbesök visat på bristande

efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Därför beslutas att Miljökontoret utökar antalet

inspektionstimmar inför nästkommande år.

linn.moberg@corren.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om