– Alla ska naturligtvis arbeta enligt alla bestämmelser, tillägger Svensson.
Kommunens livsmedelsinspektörer har dels anmärkningar på förpackningar som saknar korrekt information. Vid kontrollen upptäcktes missade allergener, förvaringsråd och likaså köttets ursprungsland. Vid inspektionstillfället fanns kycklingklubbor märkta som svenska, men de visade sig vara från Thailand.
Bytt ut ansvarigPå Coop Extra har man gjort en förändring av delikatessverksamheten efter livsmedelsinspektörernas kritik, för att säkerställa att all märkning kontrolleras noggrannt i fortsättningen.
– Vi hade bytt till en ny leverantör men märkt upp förpackningarna med samma information som tidigare. Det är ordnat nu.
"Felsägning"I kontrollrapporten finns också invändningar mot runt värmningen av grillad kyckling.
Enligt kontrollen berättade butikspersonalen att kycklingen brukar grillas, förpackas och märkas, därefter placeras den i varmhållningsskåp cirka fyra timmar för att sedan kylas ned och förpackas om i ny förpackning och säljas som kyld. Men en sådan hantering följer inte livsmedelslagen.
– Det måste ha blivit en missuppfattning. Vi följer regeln om högst två timmars varmhållning.
Daglig rengöringRengöringen i rummet där den grillade kycklingen hanteras bedömdes på vissa ställen som bristfällig.
– Just det här tillfället hade svartpepparkorn hamnat på bänken, och det är något som hade försvunnit till dagen därpå. Vi spolar rent dagligen, meddelar Anders Svensson.
Enligt inspektörernas rapport har verksamheten vid ett flertal kontrollbesök visat på bristande
efterlevnad av livsmedelslagstiftningen. Därför beslutas att Miljökontoret utökar antalet
inspektionstimmar inför nästkommande år.
linn.moberg@corren.se