Till sin hjälp har Katarina även med sig tre tidigare elever som numera är framgångsrika kockar själva. Dessa är Malin Green, Mia Bremer och Emelie Johansson.
Katarina Westlund, som förra året fick Karin Franssons mentorspris, kommer att bjuda på en fem-rätters lunch för uppåt 250 personer. Inbjudna är Sveriges främsta livsmedelsföreträdare, samt andra matexperter. Katarina leder en stab av erfarna kockar i ett mycket högteknologiskt kök på det hotell i Stockholm där Årets kock äger rum.
Några nuvarande elever från Dackeskolan kommer dessutom att göra en osträtt som de tar med sig för att serveras till Vip-gästerna i Stockholm.
Maten som Katarina har komponerat och provlagat har redan bedömts och godkänts av Sveriges främsta kockar från föreningen Årets kock.
– Menyn är än så länge är hemlig, men vi kommer att servera ett axplock ur den på Restaurang Nils Dacke i Mjölby torsdagen den 6 mars, berättar Katarina.
Hur känns det då att få detta uppdrag?
– Det här innebär så klart en kompetensutveckling för mig att få en utmaning på det här sättet. Det blir också väldigt kul att samarbeta med mina tidigare elever och se hur de har utvecklats. Extra roligt är också att vi samarbetar med ett annat program på vår skola kring detta projekt, nämligen Hantverksprogrammet finsnickeri. Programmet har skapat helt otroliga bordsdekorationer till lunchen.
Årets kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Vinnaren blir svensk mästare och får en medalj av Gastronomiska akademien. I juryn sitter bland andra prins Carl Philip. I år äger tävlingen rum den 7 februari.