Utbildningen redan är igång sedan tre veckor i tillfälliga lokaler på Bojo utbildningar. Nu är det klart att kursen fortsättningsvis kommer att hållas i stadshotellet i Mjölby.
Det handlar om en arbetsmarknadsutbildning. Den drivs av Lernia som startat liknande kurser samtidigt på flera andra platser i landet. Utbildningen kallas Ros, restaurang- och storkök. Hittills har Mjölby fått 12 deltagare anvisade från arbetsförmedlingen, men det finns plats för sammanlagt 35 som kan börja allt eftersom.
Inget kökPå Bojo finns det inget kök att tillgå för de praktiska övningarna. Det har hittills inte varit något problem eftersom de första tre veckorna enbart har varit teoretiska, enligt Lernias presschef Mikael Andersson.
Ros ska inte leda till någon form av examen utan direkt till jobb. De första tre veckorna är gemensamma, sedan delas deltagarna upp efter kompetens. Längsta utbildningstiden på 63 veckor leder till kockyrket, kortaste på 23 veckor ger grundläggande kunskaper som serveringspersonal.
I HalmstadLernias kockutbildning på de olika orterna i landet varierar från att hållas i egna övningskök till stora restauranger, exempelvis har det blivit så i Halmstad.
Det är ännu oklart om den mat som kommer att lagas på Mjölby stadshotell kommer serveras till vanliga matgäster eftersom det kräver speciella tillstånd.