Kändislags match folkfest i Mjölby

Vad blir det av inbrottslarm, nerlagt rockband och rallycross i Värmland?Jo, en folkfest i Mjölby och årets lokala fotbollsmatch 2016.

Folkfest 9 juli. Johan Pettersson, Anders Näslund och Björn Olsson räknar med det på Vifolkavallen och Kvarnparken nästa år.

Folkfest 9 juli. Johan Pettersson, Anders Näslund och Björn Olsson räknar med det på Vifolkavallen och Kvarnparken nästa år.

Foto: karl-johan norén

MJÖLBY2015-11-19 06:15

Det här kräver onekligen sin förklaring.

Allt bygger på att göteborgaren Anders Näslund var hemma hos Johan Pettersson på Egebygatan i Mjölby för att kränga inbrotts- och brandlarm.

Klas Ingesson visade sig vara en gemensam nämnare.

– Klas började i juniorlaget hos IFK Göteborg när jag slutade, berättar Anders Näslund.

– Klas är sångare på en låt som vi i Lone Ranger spelade in på 1990-talet, säger Johan Pettersson.

Lone Ranger bestod av boxholmaren Johan Pettersson och tre Ödeshögsgrabbar. Genom att Klas Ingesson var kompis med de tre senare blev det så att han som en kul grej var sångare på en av låtarna (Cadillac Ranch) på CD-skivan "3 bönder och 1 boxholmare sparker böll".

Johan har ett hundratal skivor kvar. De tänker han sälja 9 juli nästa år till förmån för Cancerfonden.

Fotbollsmatchen ska således spelas lördagen 9 juli. Plats blir Vifolkavallen och ett kändisslag, med stomme från IFK Göteborgs stjärnfyllda veteranlag, ska ställas mot ett lokalt kändislag.

– Kändislag och kändislag, vi har kommit att kallas för det. Vi spelar varje år en match i samband med VM i rallycross i värmländska Höljes. På väg hem därifrån skulle bussen kunna stanna till i Mjölby, berättar Anders.

Gamla landslagsstjärnor som Glenn Hysén, Benno Magnusson, Johnny Ekström och Robert Prytz är med i kändislaget, men det består inte bara av fotbollsspelare. TV-profilen Bengt Alsterlind, Motörheads trummis Mikkey Dee, handbollslegenden Magnus Wislander och ett par hockeyspelare i Färjestad är några exempel.

– Färjestadsspelarna åker nog inte med till Mjölby. Kanske att jag skulle kunna få med ett par från LHC istället, funderar Anders Näslund.

Han blev aldrig någon A-lagspelare i IFK men kan å andra sidan ståta med att ha gått direkt från juniorlaget till oldboyslaget. Anders säger att om Klas Ingesson hade levat så hade det varit gjutet att ha med honom på plan i Mjölby. Klas son Martin Ingesson har gett klartecken till spel.

Anders Näslund bor i veckorna på Mjölby vandrarhem under någon månads tid medan han reser runt och säljer i dessa nejder.

På vandrarhemmet finns en fotbollsintresserad föreståndare i Bo "Jappe" Arvidsson som hjälpt till att föra planen på en kändismatch framåt. FC Turabdin, Mjölbys ena div IV-lag på herrsidan, har sagt ja till att vara arrangör.

– Något ekonomiskt plus hoppas vi på, men det är inte huvudsaken utan vi har tagit på oss det här för att få ett event till stan, säger Björn Olsson, FC Turabdin.

Matchen följs av en fest på Kvarnparken som allmänheten välkomnas till.

Bandet återuppstår. På skivan var Klas Ingesson gästsångare
Bandet återuppstår. På skivan var Klas Ingesson gästsångare
Lone Rangers återuppstår

Lone Rangers. ett coverband med ganska tuff rockmusik på repertoaren, återuppstår för en dag vid kändismatchen.

Jonas Pettersson räknar med att bandet kommer att spela både i samband med matchen och vid festen på Kvarnparken.

– Vi softar till det lite. Det blir rock´n roll med dans, berättar Jonas Pettersson.

Bandet, som gjorde sin sista spelning 1999, bestod av Johan Pettersson, Micke Andersson, Lars-Birger "Lubbe" Johansson och Raffe Wernborg. Den sistnämnde ersätts vid återuppståndelsen av Göran Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om