Jubel, skrik och spontandans

Killar som krockar och hoppar på varandra, en himmel med konfettihjärtan, en basgång som känns långt ner i magen och en bortsprungen hund. En ogreppbar och glädjefylld studentdag – precis som den ska va´.

Hurraaaaa! Karin Hillar jublar rakt ut av lycka efter att ha sprungit ut från Kungshögaskolan.

Hurraaaaa! Karin Hillar jublar rakt ut av lycka efter att ha sprungit ut från Kungshögaskolan.

Foto: Julia Djerf

MJÖLBY2019-06-14 18:26

"Det är tur man är halvdöv", hör en äldre man i publiken säga. Högtalarna dånar från scenen framför familj och vänner som samlats vid Dackeskolan för att se de adrenalinfyllda studenterna springa ut efter tre år på gymnaiset. Rektor Fredrik Einvall tackar för lånet av ungdomarna och säger att de lämnas tillbaka i ett mer kunskapsfyllt skick än när de först kom. Alessio Markström Fuccio från Restaurang- och livsmedelsprogrammet poserar tätt intill pappa Clemente Fuccio.

– Det är helt blankt i mitt huvud just nu. Det är dags att börja jobba, men först festa, säger Alessio och en mycket stolt pappa flikar in.

– Han är italienare vet du, har rätt känsla för både mat och kläder.

Kramar, tårar och skrik avlöser vartannat i folkvimlet. "Men var är Ludde?" En av studenternas fyrbenta anhöriga, en liten hund, har försvunnit bland hundratals fötter. Husse släpper sin student och inleder istället en hundjakt. Men Jacob Gustafsson myser lugnt med flickvännen Moa Olsson lutad mot bröstet.

– Nu har jag en väldigt bra känsla. Precis innan vi skulle springa ut blev jag riktigt nervös – nu är det bara svettigt!

Hösten ligger blank, men söka jobb ska han nog.

– Jag saknar att sluta lågstadiet – allt var så enkelt då.

Från Kungshögaskolan rusar flertalet studenter ut barfota för att helt kunna ge sig hän till frihetskänslan.

– Det är så himla underbart, jag är så lycklig! utbrister Karin Hillar från Barn-och fritid. I övrigt har hon svårt att sätta ord på känslorna mer än genom ett öronbedövande "Hurraaaaa!"

Mjölby Ungdomsmusikkår ledde Dackeskolan och Kungshögaskolans elever utmed Kungsvägen efter avslutningen i kyrkan.
Mjölby Ungdomsmusikkår ledde Dackeskolan och Kungshögaskolans elever utmed Kungsvägen efter avslutningen i kyrkan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!