Hotade ambulanspersonal med kniv

När ambulanspersonalen kom till en lägenhet i Mjölby utbröt tumult. En 36-årig man, som ringt efter hjälp, drog fram en kökskniv.

Mjölby2015-02-27 13:14

Det var den 5 februari i år som händelsen inträffade. Den 36-årige mannen hade ringt till SOS och berättat att han hade druckit så mycket sprit att han var rädd för att drabbas av förgiftning. En ambulans åkte till mannens adress.

När 36-åringen öppnade dörren frågade han efter morfin. Ambulanspersonalen förklarade att de inte kunde ge honom den efterfrågade drogen. 36-åringen ska då ha gått in i köket. När han kom tillbaka hade han en större kökskniv i handen.

En av ambulanssjukvårdarna höll upp sin läkemedelsväska som skydd och backade sedan ut från lägenheten och stängde dörren. Polis kallades till platsen och kunde efter visst besvär få 36-åringen under kontroll.

36-åringen har nu åtalats för hot mot tjänsteman. Han har i förhör förklarat att han varken kan erkänna eller förneka brott då han inte minns händelsen. 36-åringen uppgav att han under den aktuella dagen hade druckit 75 centiliter sprit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om