Här öppnar världskända matkedjan

Fler restauranger öppnar nu på Viringe-området. På onsdagen slår både Pizza Hut och Panamigas upp portarna i en och samma byggnad.

Både Panamigas och Pizza hut hoppas kunna dra nytta av närheten till motorvägen. På bilden restaurangchefen Christer Åning och vd Madelen Källström på Panamigas samt restaurangchefen Jonas Ericson och vd Richard Forsshéll på Pizza Hut.

Både Panamigas och Pizza hut hoppas kunna dra nytta av närheten till motorvägen. På bilden restaurangchefen Christer Åning och vd Madelen Källström på Panamigas samt restaurangchefen Jonas Ericson och vd Richard Forsshéll på Pizza Hut.

Foto: Julia Djerf

MJÖLBY2019-06-18 20:00

Bygget har pågått sen i höstas, men förberedelserna för att etablera sig på Viringe i flera år. Kvällen före öppning och bara ett par timmar innan särskilt inbjudna gäster anländer pågår fortfarande det sista piffet i lokalerna. Skyltar sätts upp, färgglada lampor ska hängas i rätt höjd och pizzaknep lärs ut. Panamigas, med mat inspirerad av Mexico, erbjuder smårätter, burritos och soppor. Maten ska vara enkel att äta i farten både på någon av 50-talet platser inomhus eller för den som anländer via restaurangens Drive-thru.

– Det ska gå snabbt, vara fräscht och vällagat. Smakerna har jag och kocken hämtat från resor till Mexico och USA, säger Madelen Källström, vd och grundare till konceptet som öppnade sina allra första restaurang i Jönköping för bara några veckor sen.

– Vi är jätteglada för att ha fått komma till Mjölby som är en sån fantastisk marknadsplats och vi tror på att ligga i kluster med andra restauranger så här.

Läget och närheten till E4:an är också något som systerbolaget Pizza Hut vill dra nytta av. För dem blir Mjölbys deras 25:e restaurang, men landets första med en så kallad "fast track" – det vill säga ett snabbare sätt att få sin beställning på.

– Här tar man själv ett bord och meny och sen går fram och beställer, förklarar restaurangchefen Jonas Ericson, som senast kommer från Pinchos i Motala.

Pizza Huts vd, Richard Forsshéll tillägger också att en något enklare meny både minskar prisbilden och samtidigt ökar tempot i köket. De båda etableringarna innebär totalt 30-talet arbetstillfällen med möjlighet till fler på sikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!