Dagny, Anja, Margit och Erika bor på samma avdelning på Boken och håller alltid ihop. Det finns gubbar på femman också men de får sitta vid ett annat bord.
– De är nog lite rädda för oss, säger Anja Junttila och skrattar.
På torsdagen och fredagen den här veckan har äldreboendet Boken hotellfrukost med bubbel. 8–10 får man komma. De flesta vill inte ha någon hotellsovmorgon utan dyker upp vid åtta. Personalen med enhetschefen Azra Redzepovic i spetsen springer runt och serverar från ett dignande bord. Äggröra, prinskorv, olika yoghurt, bitar av frukt.
Hon har ställt ut en shot vid varje plats. Den är stark och av ingefära.
– Det här är jättetrevligt, tycker Erika Schmidt när hon hugger in på godsakerna på tallriken som hon fått.
Ett lätt igenkännbart os av nygräddade våfflor når våra näsor, och ifrån ett hörn kommer mjukt jazzig pianomusik. Det är vårdpraktikanten Josef Boudjema som agerar barpianist. Det här inget vanligt dussinhotell, det är helt uppenbart. Inte heller är det så vanligt med bubbel på morgonen, men är det fest så...
– Vi tycker att vi vill fira att det börjar återgå till det normala och att vi kan träffas igen, säger Azra Redzepovic.
Måltiderna är extra viktiga för äldre personer, menar hon. Och det smakar bättre att äta i sällskap.
– Det sociala är väldigt viktigt. Här kan man sitta länge och äta och umgås. I går på torsdagen var det helt fullsatt i salen. Jag vet att det uppskattas med lite lyx i vardagen, säger hon.