Få koll på nyheter i Mjölby – följ oss på Instagram

Nu finns Correns Mjölbyredaktion på Instagram. På kontot @mjolbydirekt ska följarna få koll på vad som händer i Mjölby.

Med det nya Instagramkontot @mjolbydirekt vill Corren skapa en ny plattform för att både leverera nyheter om Mjölby och interagera med följarna och andra Mjölbybor.

Med det nya Instagramkontot @mjolbydirekt vill Corren skapa en ny plattform för att både leverera nyheter om Mjölby och interagera med följarna och andra Mjölbybor.

Foto: Corren

Mjölby2022-12-08 11:41

Corren har en redaktion i Mjölby sedan flera år. Fysiskt ligger den på Kungsvägen, snett emot Gallerian. Numera finns redaktionen även digitalt på medieplattformen Instagram. På det nystartade kontot @mjolbydirekt ska följarna få koll på det som händer i Mjölby med de tillhörande tätorterna Skänninge och Mantorp. Det kan handla om alltifrån att potatisen får nya kläder till varför polisen syns i vissa kvarter. Följarna kommer även kunna ta del av andra nyheter, exempelvis lokala företagare, vad som händer på stan och möta Mjölbybor som har en intressant historia att berätta. Och så förstås annat som hör nyhetsbevakning till.

– Det här är ett sätt för oss att komma närmare både de som följer oss dagligen och de som ännu inte är våra prenumeranter, säger Maria Kustvik, chefredaktör på Corren. Mjölby är ett av de mest spännande områdena i Östergötland, med hög inflyttning och stora internationella företag. Vi vill erbjuda alla i Mjölbyområdet att följa vårt arbete och det som händer i bygden. Det skiljer sig också lite från traditionell nyhetsrapportering och det ska bli spännande att se hur vi kan utforska detta.

Correns har i dagsläget tre reportrar på plats; Sune Johansson, Fredrik Sandberg och Annica Hesser. 

– Det blir ett roligt sätt att kommunicera med våra följare och andra Mjölbybor, interagera som det heter i sociala medievärlden. Vi vill att det ska kännas som en digital och öppen dörr in till redaktionen, säger Annica Hesser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!