Extra till Ria Mjölby

Ria i Mjölby får extra kommunbidrag för 2014 på grund av ekonomiska svårigheter. Två anställda har fått sluta.

MJÖLBY2014-10-01 11:29

Ria gör insatser för många människor, bland annat psykiskt sjuka, missbrukare, arbetslösa och bostadslösa. Verksamheten i Mjölby med härbärge drivs sedan flera år i lokaler på Kyrkogatan centralt i Mjölby.

I år har Ria haft ett ekonomiskt underskott på 148 000 kronor för de första sju månaderna. Orsaken är främst höga personalkostnader och två personer har nu sagts upp, medan tre anställda fått arbeta kvar.

– Vi måste dämma i bäcken. Det är inte roligt, men vi får ordna till det på något vis, bland annat med andra öppettider, säger Maj-Britt Ross-Björsner, ordförande i Ria Mjölby.

Styrelsen har letat men inte kunnat hitta några oegentligheter. Att den här situationen har uppstått tros bero på att föreningen haft olika kassörer. Att det upptäcktes berodde på att den nytillträdde kassören slog larm, enligt Anna Johansson (S), ordförande för omsorgs- och socialnämnden.

Rias kalkyl visar att underskottet kommer att växa under hösten. Ria kommer att få ett extra bidrag på 51 781 kronor, beslutade nämnden förra veckan. Ria arbetar även med att få extra stöd för verksamheten från kyrkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om