Vifolkavallen säljer sitt namn – för intäkternas skull

Mjölby AI vill sälja arenanamnet på Vifolkavallen till en sponsor. Kultur- och fritidsnämnden svarar nu föreningen.

Mjölby AI vill sälja arenanamnet på Vifolkavallen till en sponsor. Nu sätter kommunen upp villkoren för en sådan affär.

Mjölby AI vill sälja arenanamnet på Vifolkavallen till en sponsor. Nu sätter kommunen upp villkoren för en sådan affär.

Foto: Jens Bollius

Mjölby2021-04-14 17:00

Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett föreningens fråga. Förvaltningen tycker att det är så viktigt att föreningarna har ekonomiska förutsättningar att bedriva sin verksamhet att det kan vara möjligt att sälja arenanamnet, men på vissa villkor. Eftersom Mjölby Hockey under många år fått sälja namnet på ishallen, så borde fler få samma möjlighet.

– Det är jättebra, säger Johan Bjersér, MAI:s föreningsutvecklare. Vi har haft dialog med olika företag, men det finns inget konkret. Och vi ska också ha en dialog med Mjölby FC.

Pandemin har haft stor påverkan på klubbens ekonomi.

– Vi har försökt jobba med bidrag, göra insamlingar och försäljningar. Men pandemin har gjort att vi har missat sponsorintäkter och kioskintäkter, så det är kännbart på riktigt. En namnsponsor kan rädda upp minussiffrorna. Det vore ett jättevälkommet tillskott.

Ett sponsrat arenanamn kan inte ersätta Vifolkavallens officiella namn, säger kultur- och fritidsnämnden, det kan bara bli tal om ett sponsornamn som ett tillägg. Platsens historia är lång, grunden till fotbollsplanen som blev Vifolkavallen lades redan 1913.

– Om vi hade fått önska helt fritt är det givet att det hade varit lättare utan det kravet, men vi får jobba med de förutsättningar vi får, säger Johan Bjersér. Det kan ju också vara positivt att bevara det gamla namnet på arenan.

Namnet ska också godkännas av kultur- och fritidsförvaltningen innan ett avtal får skrivas och avtalet ska gälla minst tre år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!