Benjamin Eriksson har Corren skrivit om förut. Förra året vann han och klasskamraten Hugo Rundgren en lagtävling och tidigare under fjolåret vann han även Årets östgötakock junior. Nu kom Benjamin etta och Hugo trea.
– Det här är något helt annat. Man tävlar helt själv och på en annan nivå. Det förväntas mer av en här när man är ett år äldre, säger Benjamin.
Men själva tävlingen upplevde han ändå som lite lugnare, mest för att han var väldigt väl förberedd.
– Man visste vad man skulle göra. Dagen innan fick man veta och kunde planera, berättar han men medger att det rätt tungt och extra press jämfört med övningarna i skolan.
Det besvärliga momentet var den hemliga ingrediensen. Det visade sig vara hängmörad ryggbiff.
– Den råvaran kunde ju vara vad som helst, och då skulle man göra en rätt som passade med de andra delarna man redan planerat.
Därför måste det planerade vara sådant att det kunde passa både till kött och fisk.
Från att ha tävlat tillsammans var Hugo och Benjamin alltså den här gången var för sig och med hjälp av en commis – en medhjälpare – från andra gymnasieskolor. Snart tar de studenten och nu väntar dem en arbetsmarknad som skriker efter folk.
– Jag ska fortsätta jobba med mat. Jag har något på gång, men på lite annorlunda sätt, säger Benjamin.
Han är hemlighetsfull för att det är inte riktigt klart, men kanske är det inte frågan om att ta en anställning utan att jobba lite för sig själv. Han bor utanför Vikingstad vid Löts gårdsmejeri, om det kan vara en ledtråd.