– Vi vill givetvis ha en seriös och bra köpare, säger Kalle och Eva Anderö som har lång erfarenhet i bageribranschen.
Kalle Anderö har drivit bageri i bortåt 20 år, först Åkessons hembageri i Linköping och sedan Rådhuskondis i Vadstena, och innan dess var han anställd som bagare. Eva kom in i bilden under Åkesson-tiden, och slutade då jobba som lärare.
Nu tänkte hon börja igen.
– Jo, jag har jobb på gång, säger hon.
Och det har Kalle också egentligen. Tanken att sälja har funnits ett tag och köpare också. En var riktigt på gång, men affären sprack i sista minuten.
– Jag har gjort lite kalkyler inför försäljningen, säger Kalle Anderö, och det har faktiskt fått mig att fundera lite. Det skulle kunna vara så att jag vill fortsätta.
På lite andra villkor, dock. Nyfiket har haft ett tiotal fasta kunder att leverera till, några är riktigt stora. Så Kalle har börjat jobba vid två-halv tre på "morgonen". Eva kommer vid elvatiden och jobbar till kvällen.
– Jag kommer hem vid halv åtta. Så vi ses ju inte så mycket. Det är det vi har funderat över. Om vi drev en lunchrestaurang som bara har öppet på vardagarna, och med lite mindre öppettider, så skulle vi få tid för barnbarnen också!
– Men man kan också tänka sig att vi minskar på leveranserna, säger Kalle, och kanske kortar öppettiderna. Då räcker det att jag börjar vid halv fem-fem.
De är väldigt förtjusta i sitt Nyfiket.
– Det är mysiga lokaler, och vi har många stamkunder, säger Eva Anderö. Mest från bygden, men också långväga E4-resenärer hittar hit.
Huset som Nyfiket inryms i byggdes på 1880-talet för Edlunds kvarn. Det var rivningshotat 1981, men protesterna blev så starka att huset fick vara kvar, och dessutom fick det pris för renovering och ombyggnad.
– Nere i källaren är det ett jättebra och stort bageri, säger Kalle Anderö, med stenugn och möjligheter att baka andra grejer än i dag, som matbröd. Det skulle jag kunna tänka mig att satsa på.
I dag erbjuder Nyfiket ett lite gammaldags sortiment av bakverk.
– Redan under Vadstenatiden tänkte jag att det var roligt att gå tillbaka till ett klassiskt utbud, säger Kalle. Den som vill fika trendigt och nytt har så många andra ställen att gå till.
Någon specialitet?
– Windsorskivan säljer vi mycket av, säger Eva Anderö. Ett karlsbaderbröd med vaniljkräm och smörkräm.