Dackeutbildad till semifinal

Andreas Simonsson, före detta Dackeelev från Skänninge, ska i dag ­– just hemkommen från New York – försöka ta sig vidare till final i Årets kock.

Mjölby2014-10-23 18:00

Vilken är din älsklingsrätt?

– Allt som andra lagar till mig.

Du har ju varit i semifinal tidigare. Vad föll du på då?

– Precis. Jag kom in oförberedd och med ena foten innanför dörren. Jag hade dålig fokus helt enkelt.

Du ska tävla med att laga sej. Är inte det en tråkig grå fisk?

– Kan vara, men då blir det ännu mer en utmaning att göra det riktigt bra och framhäva sejens goda egenskaper.

Vad äter du för något i NY?

– Allt! Gärna saker som jag inte ätit förut, men även från det klassiska köket.

Andreas är 29 år och jobbar i dag på Stockholmsrestaurangen Lux dag för dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om