I fredags och lördags tävlade två lag från Dacke i gymnasie-SM i Visby. Dackegymnasiet har en lång svit av guldmedaljer på kocksidan. Även servitörlagen har fått medalj flera gånger, om än inget guld.
Den här gången var motståndet väldigt hårt, berättar Katarina Westlund, lagledare för kockeleverna Ella Hugdal och Nadine Carenlöv.
– De fick en besvärlig start. Mina elever är vana vid restaurangkök, men här var det mer ett skolkök med induktionshäll. De kom efter i tidsschemat men lyckades ändå få till tre mycket fina rätter och kom på en hedrande fjärdeplats, säger Katarina Westlund.
Servitörslaget med Erik Samuelsson och Lotta Lundin Johansson hade ett tufft teoriprov i fredags och gjorde någon liten miss i blandandet av drinkar. Det räckte för att hamna utanför prispallen.
– De var nöjda med sin insats. Allt handlar inte om att vinna. De hade stor press på sig och det är klart att vi hoppades på medalj, säger hon.